reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 12 Mart 2019, 10:44 3127 Görüntüleme

Başkan Görmez, projelerini anlattı

reklam
reklam

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yeni dönem projelerinin lansmanını yaptı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yeni dönem projelerinin lansmanını yaptı. İlçede önümüzdeki beş yılda yapılacakları anlattı.


            Başkan Görmez’in  ‘Torbalı’nın 2. Altın Çağı ‘ olarak açıkladığı projelerde trafik, çevre, eğitim, sağlık,  istihdam ve sosyal belediyecilik öne çıkarken, ilçede ekonomik hayatı canlandıracak 10 ayrı stratejik hedef belirleniyor.

            Buna göre; Yeşilköy’den Subaşı’na kadar 25 Km uzunluğunda İzmir’in en büyük bulvarı yapılacak. Kemalpaşa kavşağında altgeçit,  otogar, yeraltı otoparkı, kamyon ve tır garajı, alt geçit projeleri dikkati çekerken. İlçede  bir üniversitenin kurulması hedefi de sunumda yer aldı.

           Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yeni dönem projelerini anlattı. Başkan Görmez’in  ‘Torbalı’nın 2. Altın Çağı ‘ olarak açıkladığı projelerde trafik, çevre, eğitim, sağlık,  istihdam ve sosyal belediyecilik öne çıkarken, ilçede ekonomik hayatı canlandıracak 10 ayrı stratejik hedef belirleniyor.

          Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtımına; AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önce son 5 yılda yapılan yatırımları sinevizyonda  izletti. Daha sonra yeni dönem projelerini anlattı.

Buna göre; 

Yeşilköy’den Subaşı’na kadar 25 Km’lik mesafede İzmir’in en büyük bulvarı yapılacak.  Güzergah boyunca bisiklet, yürüyüş, şehir içi minibüs servis yolu ile sosyal alanlar yer alacak. 

İzmir-Aydın  karayolu Kemalpaşa kavşağına battı çıktılı kavşak projesi uygulanacak. Toplu ulaşımın tek merkezden koordine edildiği otogar yapılacak. İlçe merkezinde yüksek kapasiteli yeraltı otoparkı ile  kamyon ve tır garajı hayata geçirilecek. Mevcut alt geçitlere yenileri eklenecek.

 Küçük Menderes  Havzası’nda  Torbalı Merkezli bir üniversitenin kurulması da hedefler arasında.

2020/2021 öğretim yılından itibaren ilköğretim 1. sınıfa başlayan tüm öğrencilerin çanta, kırtasiye girdileri belediye tarafından karşılanacak.  Son beş yılda 36 yeni okulun ilçeye kazandırıldığı belirtilen sunumda TOREV vakfının burs vereceği öğrenci sayısının arttırılacak.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ OLACAK

Eylül 2017 tarihinde hizmete açılan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi ile 2019 yılında açılması hedeflenen Diş Hastanesi bir kamu üniversitesine bağlı  Tıp Fakültesi hastaneleri olarak  hizmet verecekler. Ayrancılar Mahallesi’nde ise  14 bin  metrekarelik alan üzerinde entegre  hastane  yapılacak.

İlçe merkezinde  yapılan 25  metrekarelik Millet Bahçesine ek olarak,  Özbey’de  70 bin metrekarelik millet bahçesi,  ilçe merkezinde kapalı spor salonu, Cumhuriyet, Ertuğrul mahallerinde kent park, Ayrancılar’ da Yamaç Park projelerde yer alırken, kadınlara yönelik  bir de Aktivite Merkezi projesi açıklandı. 

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi kapsamında 25 bin metrekarelik adaya ek olarak, 200 bin metrekarelik  ek alanda piknik alanı oluşturulacak. Çalışan anneler için kreş dikkat çeken projelerden birisi oldu. 

MACERA PARKI

Torbalı’nın ormanlık köylerinden birisinde Macera Parkı sözü verilirken, Belediye Hizmet Binası’nın yıl içinde hizmete açılacağı belirtildi.

TOKİ’DEN 5 BİN KONUT GELİYOR

Ayrancılar’da daha önce hayata geçirilen 315 TOKİ kontuna ek olarak belli aşamalarla 5 bin yeni konut daha yapılacak. Düğün Sarayları, Meydanlar, Yürüyüş Yolları serisi devam edecek.  Evde Bakım Birimi’nin kapasitesi arttırılacak. Sosyal Marketten daha çok ailenin yararlanması sağlanacak.

KENT MÜZESİ GELİYOR

Torbalı’da halen kazı çalışmaları devam eden Metropolis Antik Kentinden çıkan eserlerin sergileneceği Kent Müzesi yapılacak. 30 Km. daha yürüyüş yolu hayata geçirilecek. Yeni Kapalı Semt pazarları kurulacak. 

ÜCRETSİZ İNTERNET

İlçedeki bütün meydanlarda, kamusal alanlarda Kültür Merkezlerinde internet ücretsiz olacak. Taziye Evlerinin yapımına devam edilecek. Moskof çayı ıslah edilecek.

KAYA “ TORBALI RAYINA GİRDİ”

Lansman toplantısında konuşan Ak Parti MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı’nın son beş yılda çok büyük bir değişim döneminden geçtiğini vurgulayarak “Belediye ile merkezi hükümetin iş birliği, güç birliği yapmasının ne gibi sonuçlar ortaya koyduğunu Torbalı’da  gördük. Torbalı son beş yılda rayına girdi. Bundan sonra daha çok çalışacağız. İlçemizin daha ileri noktalara taşımak için daha çok proje üreteceğiz. Vizyoner, aksiyoner ve halkıyla her daim iç içe bir Belediye başkanımız var. Torbalı halkı  bu yapılanları fazlasıyla takdir ediyor.”dedi.



Kaynak: medyaege





Bu haber 3127 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım