reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 10 Mart 2016, 12:50 1258 Görüntüleme

TORBALI’DA GENÇLERE SINAV STRES YÖNETİMİ ANLATILDI

reklam
reklam

Torbalı Belediyesi’nin organize ettiği ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘stres yönetimi’ konulu paneli bin 200’e yakın genç takip etti.

           Torbalı’da lise son sınıflara yönelik olarak ‘Kaygı ile baş etme ve stres yönetimi’ konulu panel düzenlendi. Torbalı Belediyesi ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği panele konuşmacı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yardımcı Doçent Burak Erdeniz ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Akay katıldı. Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi (BKM) Konferans Salonu’nu dolduran yaklaşık 1200 lise son sınıf öğrencisine üniversite sınavları öncesi bilgi aktarımı yapıldı. Konuşmacıların öğrencilerle soru-cevap şeklinde sürdürdükleri panelde Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da hazır bulundu.

"İLAÇ KULLANMAKTAN UZAK DURUN"
                Panele konuşmacı olarak katılanİzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yardımcı Doçent Burak Erdeniz öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.Stres denilen psikolojik unsurun doğadaki canlıların genelinde bulunduğunu ifade eden Erdeniz, “Önemli olan stresle nasıl başa çıkılacağını bilmektir.Stresin dozajını ayarlayabilirseniz başarıya giden yolu da açarsınız.Belli bir miktar stres başarı için gereklidir. Önemli olan aşırı stresin sizi ele geçirmesine izin vermemeniz”dedi.Gençlerin son yıllarda stresin etkisini azaltmak amacıyla çeşitli ilaçlara yöneldiğini bunun da istenmeyen sonuçlara yol açabildiğini ifade eden Erdeniz,“Aşırı strese maruz kaldığınızda ve bu stres sizin hayat kalitenizi bozduğunda mutlaka ailenizle durum değerlendirmesi yapın. Bir psikologdan da yardım alabilirsiniz. Ama asla stres giderici ilaçlara yönelmeyi çünkü bu tür ilaçların ciddi yan etkileri var. Beyin kimyanızı bozabilir” dedi.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”
               Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, belediye yönetimi olarak ilçedeki gençlerin her anlamda iyi yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Gençlerimizin eğitilmesine ve onların bilgi edinmesine dönük etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. Onların geleceği adına yapılacak her olumlu girişime sonuna kadar destek olmaya hazırız” dedi.

Bu haber 1258 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım