reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 10 Aralyk 2015, 14:32 1412 Görüntüleme

Torbalı'lı Tecavüzcülere 107 yıl hapis

reklam
reklam

Torbalı’da, 18 yaşından küçük olan A.D’yi 2008, 2009 ve 2010 yılları arasında zorla alıkoyan ve cinsel saldırıda bulunan Murat K, Ali Çapak, Sadettin B, Muhittin A. ve Uğur A. toplam 107 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Torbalı ilçesinde yaşayan A.D. (20) adlı genç kıza, 13 yaşındayken farklı tarihlerde cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 sanık, toplam 107 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Torbalı’da 4 yıl önce A.D. adlı genç kızın 2008, 2009 ve 2010 yılları arasında 5 kişi tarafından farklı zamanlarda zorla alıkonulduğu ve cinsel saldırıya uğradığı belirlendi. Olayların yaşandığı tarihte yaşı küçük olan A.D’nin verdiği ifade doğrultusunda Murat K, Ali Çapak, Sadettin B, Muhittin A. ve Uğur A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ruh sağlığı bozuldu

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan 4’ü, delillerin toplanması ve tutuklamayı gerektirecek tedbirlerin ortadan kalkması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaşadıklarından dolayı ruh sağlığı da bozulduğu ortaya çıkan A.D. hakkında hazırlanan raporlar da Adli Tıp Kurumu tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dün gerçekleşen karar duruşmasına sadece sanık avukatları katıldı.

Beraat talep ettiler

Avukatlar sanıklardan bazılarının mağdur A.D. ile kendi rızası ile birlikte olduklarını, bazılarının da kesinlikle birlikte olmadıklarını içeren savunmalarını dile getirdi. Avukatlar, sanıkların suçu işlediklerine dair yeterli delil olmadığını belirterek her bir sanığın ayrı ayrı beraatine karar verilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise sanıkların, nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti Murat K’yi 17 yıl 3 ay, Ali Ç’yi 15 yıl, Sadettin B’yi 23 yıl 4 ay, Muhittin A’yı 23 yıl 4 ay ve Uğur A’yı 28 yıl 11 ay olmak üzere toplam 107 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu haber 1412 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım