reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 09 Eylül 2015, 17:34 963 Görüntüleme

Hukuksal zemin yoksa o iş olmaz

reklam
reklam

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Benim dönemimde her şey hukuk içerisinde olacaktır” dedi.

Eylül ayı meclis toplantılarının ikinci birleşiminde konuşan ve tüm işlerin yasal çerçeveye uygun olarak gerçekleştirildiğinin altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Benim dönemimde her şey hukuk içerisinde olacaktır” dedi.

 

Önemli gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının yanı sıra belediye meclis üyeleri ile Selçuk için önemli konular üzerinde fikir alış verişinde bulunan Başkan Bakıcı, ortak alınan kararların önemine dikkat çekti.

Hukuksal zemin yoksa o iş olmaz

Selçuk Belediye Meclisi Eylül Ayı Meclis Toplantısı İkinci oturumunda görüşülen gündem maddeleri arasında Selçuk- Efes Belediye Spor Kulübü’nün İsabey Mahallesi’ndeki St. Jean önünde bulunan otopark ile müze önündeki otoparkın tahsis talebi oy birliğiyle reddedildi. Selçuk Efes Belediye Spor Kulübü ve diğer spor kulüplerinin maddi olarak desteklendiğini dile getiren Başkan Bakıcı; “Biz hukuk içerisinde kalmaya çok özen gösteren bir yönetimiz. Daha önce biliyorsunuz ki; tahsisleri iptal ettik ve tahsislerin tamamının yanlış olarak verildiğini hepimiz biliyoruz. Hukuk dışı olarak verildiğini hepimiz biliyoruz. Eğer gerçekten hukuksal bir zemin bulabilseydik; onun üzerine inşa etmeye çalışacaktık ama ticari faaliyet olduğu için yapamadık” dedi.

Tahsisler yasa dışı

Meclis üyelerine konuyla ilgili açıklayıcı bilgi veren Başkan Bakıcı; “Bundan önceki tahsislerin kiralananlar hariç mutlak anlamda hepsi yasal değil. Bu yüzden iptal ettik. Örneğin Tansaş üstünde derneklere yer verildi. Tahsis edilen bu yerlerin hepsinin hizmet protokolü vardır. Oradaki tahsislerin hiçbirinde ticari faaliyet yoktur. Bu konuda hukuksuzluk yoktur. Bizim kendi dönemimizle ilgili bağlayıcılığımız vardır. Benim dönemimde her şey hukuk içerisinde olacaktır” diye konuştu.

Amacımız süreci hızlandırmaktı

Meclis toplantısında Efes Meslek Yüksekokulu çevresinde yapılan trafo için gerekli imar planı değişikliğinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderilmesi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Konuya açıklık getiren Başkan Bakıcı, Efes Meslek Yüksekokulu’nun 2015- 2016 yılına yetiştirilmesi için ilk etapta altı programdan üçünün açıldığını ve bu üç programa kanun gereği dokuz öğretim üyesinin atandığını söyledi. Öğretim üyelerinin atanmasından dolayı trafonun elzem olduğunu, bu bağlamda okula elektirik sağlanması gerektiğini belirten Başkan Bakıcı; “Ek kontenjanla öğrenci alınması için hızlı hareket etmenin getirdiği bir sonuçtur bu” dedi.

 Efes Meslek Yüksekokulu’nun önümüzdeki öğretim yılına yetişmesi için büyük çaba harcadıklarına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Efes Meslek Yüksekokulu’nun YÖK’ün sitesinde yer almasına rağmen okul adının YÖK- SİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) olarak girilmemesi nedeniyle öğrenci alımı gerçekleşemedi. Bir şekilde sertifika programları ile burayı hareketlendirmeye çalışacağız” dedi.

Tüm grupların meclis üyelerinden gelen önerilerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Bakıcı Selçuk için Pamucak arıtma tesisinden, İsabey Okulu önündeki üst geçide kadar pek çok önemli konu hakkında bilgi verdi.

Üst geçit 2016’da

İsabey Okulu önündeki üst geçit konusunda çok hassas olduklarını dile getiren Başkan Bakıcı; “Burada bulunan üst geçidin öğrenciler tarafından kullanılmadığını biliyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aktardık. Üst geçidin beton yığını yerine İzmir’in her noktasına konulan asansörlü, yürüyen merdivenli bir üst geçit sözü aldık. 2016 yılının başında başlayacak”  dedi.

Belediyelerin kirletme hakkı yoktur

Küçük Menderes’in kirliliği konusunda da bilgi veren ve Pamucak’a yapılacak bir arıtma tesisinin Küçük Menderes Nehri için de çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Pamucak’ta Arıtma Tesisi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü 3 milyon kaynak aktardı. Yılsonuna kadar bu paranın kullanılması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Selçuk için yeni bir mezarlık yeri arayışında olduklarını, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Başkan Bakıcı, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalardan da örnekler verdi.

Bu haber 963 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım