reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 A?ustos 2015, 14:03 989 Görüntüleme

Geçmişine Sahip Çıkmayanın Geleceği de OLMAZ

reklam
reklam

Birçok tarihi kaynaklara göre; Aydınoğulları Dönemi’nden kalma Selçuk’taki Karakol Yanı Camii’nin etrafında bulunan mezarlıklar adeta bir harabe haline geldi.

O dönemlerde ve Osmanlı Dönemi’nde yaşayan önemli zatların da Karakol Yanı Cami’deki mezarlıklara defnedildiği tahmin ediliyor

Günümüzde yer alan birçok tarihi kaynaklara göre; Aydınoğulları Dönemi’nden kaldığı belirtilen Karakol Yanı Camii’nin çevresinde büyük bir mezarlığın bulunduğu yıllardır biliniyor. Bölgeden elde edilen bu görüntülerde Selçuk’taki tarihi değerlere gereken önemin verilmediği gözler önüne seriliyor.

 Bazı mezar taşlarının başında Osmanlı Tuğrası’na rastlanılması sebebiyle Karakol Yanı Cami’nin çevresindeki kabristanlığa Aydınoğulları Dönemi’ndeki önemli kişilerin yanı sıra Osmanlı’da yaşamış o dönemin saygıdeğer zatlarının da mezarlarının mevcut olduğu tahmin ediliyor.

İlçede turizmin gelişimi için birçok fikir ortaya atılmasının yanı sıra Karakol Yanı Camii çevresinde mezarların viran ve terk edilmiş izlenimi bırakacak şekilde bakımsız kalması, Efes’e yürüyerek giden turistlerin dikkatini çekiyor.

Selçuk’ta yaşayan yerel halk bu durumu büyük bir ayıp olarak nitelendirmekle birlikte bu mezarlığın bir an önce bakıma alınması gerektiğini de vurguluyor. Mezarlığa yakından bakıldığında tavukların eşindiği, sahipsiz veya yabani hayvanların mezarlıkları kazarak içinden kemikleri çıkarmaya çalıştığında bıraktıkları oyuklar rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

Ellerinde fotoğraf makineleriyle çekim yapan yabancı turistler Selçuk halkının nazarındaki bu büyük ayıbı fotoğraflarla belgeleme imkânı buluyor. Bu durum ilçe sakinlerinin zoruna gitmekle birlikte Selçuk turizmine de eksi puan olarak yansıyor.  

 Haber: Mehmet UYAROĞLU - Selçuk/İzmir

Bu haber 989 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım