reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 24 Temmuz 2015, 19:22 751 Görüntüleme

20 bin konteyner geliyor

reklam
reklam

Büyükşehir’den ilçe belediyelere.. 20 bin konteyner geliyor

İlçe belediyelerine dağıtılmak üzere 123 adet son model temizlik aracı satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu arada 7.7 milyon TL’lik 20 bin adet çöp konteynerinin dağıtımına da başladı. 2 Eylül’e kadar devam edecek dağıtımlarda turizm yoğunluğu nedeniyle sahili bulunan ilçelere öncelik verileceği bildirildi.

 

Temiz ve sağlıklı bir kent için ilçe belediyelerine geçtiğimiz yıllarda 18 bin adet çöp konteyneri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 20 bin adet daha çöp konteyneri alarak dağıtımına başladı. 770 litrelik, TSE’ye uygun, galvaniz kaplamalı metal konteynerlerin dağıtımında, turizm yoğunluğu nedeniyle sahili olan ilçelere öncelik verildi. Foça, Çeşme, Dikili, Urla, Seferihisar, Karaburun, Aliağa, Selçuk, Menderes ve Güzelbahçe’de dağıtımın tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde dağıtım başlayacak. İlçelerin nüfus yoğunluğuna göre ihtiyaç duyulan adetlerde gerçekleşen dağıtımların 2 Eylül 2015  tarihinde tamamlanması planlanıyor. İlçe belediyelerinin kullandığı çöp toplama kamyonlarının özelliklerine göre farklı sistemlerde imal edilen çöp konteynerleri, ilçelerde evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanmasına olanak sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine 2010 yılında 5 bin, 2014 yılında da 13 bin adet çöp konteyneri dağıtmıştı. 7 milyon 670 bin TL’lik yeni partiyle birlikte Büyükşehir’in ilçe belediyelerine dağıttığı toplam çöp konteyneri sayısı 38 bin adede ulaşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine ilçe belediyelere hibe edilmek üzere 123 adet temizlik aracını da ilçe belediyelerine hibe etmişti. Bu araçların dağıtımı için Salı günü tören gerçekleştirilecek.

Bu haber 751 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım