reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 02 Aralyk 2014, 16:47 1449 Görüntüleme

32 çiftçiye zeytin silkme makinesi dağıtıldı

reklam
reklam

TORBALI ilçesinde, çiftçilere hibe destekli makine ve ekipman dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ilçede 32 çiftçiye, maliyetinin yarısı hibe olan makine ve ekipman teslim edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Uyar yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ilçedeki üreticilere bu yıl 32 adet zeytin silkme makinası dağıttıklarını dile getirdi. Müdür Uyar, “Motorlu ve taraklı olan zeytin silkme makinesini kullanan üreticilerimiz, bir sonraki yılda ağaçların filizlerinin kırılmamasından dolayı daha yüksek verim alıyor. İlçemizdeki zeytin üreticilerini silkme aletlerini kullandırmaya özendirmek amacıyla yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor” dedi.

FİLİZLERİNİN KIRILMAMASINDAN DOLAYI DAHA YÜKSEK VERİM ALIYOR

MAKİNELER, günde 800 ile bin 300 kilogram arasında ürün silkebiliyor. Yarısı proje kapsamında devlet tarafından karşılanan makinelerin maliyetinin geri kalanını çiftçiler ödedi. Taraklı zeytin silkme makinesi hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Uyar, “Motorlu ve taraklı olan zeytin silkme makinesini kullanan üreticilerimiz, bir sonraki yılda ağaçların filizlerinin kırılmamasından dolayı daha yüksek verim alıyor. İlçemizdeki zeytin üreticilerini silkme aletlerini kullandırmaya özendirmek amacıyla yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor” dedi.

Bu haber 1449 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım