reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 17 Ekim 2014, 13:43 960 Görüntüleme

Hepsi Kitap Kurdu Olacak

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim yılında 140 ilkokul ile ortaokula toplam 13 bin 300 adet kitap dağıtacak. İlk dağıtım Kirazın Haliller mahallesinden başladı. Çocuklar en büyük ilgiyi Aziz Nesin, Yalvaç Ural ve Muzaffer İzgü ile Jose Mauro de Vasconcelos, J.K. Rowling ve Charles Dickens’ın eserlerine gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim yılında 140 ilkokul ile ortaokula toplam 13 bin 300 adet kitap dağıtacak. İlk dağıtım Kiraz’ın Haliller mahallesinden başladı. Çocuklar en büyük ilgiyi Aziz Nesin, Yalvaç Ural ve Muzaffer İzgü ile Jose Mauro de Vasconcelos, J.K. Rowling ve Charles Dickens’ın eserlerine gösterdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek hedefiyle okullara yardımlarını sürdürüyor. Son olarak çocuklara kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2014-2015 öğretim yılı için ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap dağıtımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemin startını da Kiraz ilçesindeki Haliller İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’ndan verdi. Büyükşehir, bu yıl 80 ilkokul ve 60 ortaokul olmak üzere toplam 140 okulda hikaye, roman, çocuk klasikleri ve şiir kitaplarından oluşan 13 bin 300 adet kitap dağıtacak.

 

Harry Potter da var, Güldüren Uçurtma da

Dağıtım yapılan okullara 100 adetlik setler şeklinde hazırlanan, Türk ve yabancı yazarların seçkin eserlerinden oluşan kitaplar armağan ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin armağanı olan kitaplar arasında Aydoğan Yavaşlı’nın ‘Atatürk’ün Çevre Günlüğü’, Aziz Nesin’in ‘Ben de Çocuktum’, Yalvaç Ural’ın  ‘İyi Geceler Bozi’, Jose Mauro de Vasconcelos’un ‘Hayatın O Güzel Şarkısı’, Canan Tan’ın ‘Beyaz Evin Gizemi’, Cemal Süreya’nın ‘Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi’, Ayşe Kulin’in ‘Sit Nene’nin Masalları’, Charles Dickens’in ‘Oliver Twist’, Oscar Wilde’ın ‘Mutlu Prens’, J.K. Rowling’in ‘Harry Potter’, Eric Knight’ın ‘Lassie’, Edmondo de Amicis’in ‘Çocuk Kalbi’ ve Muzaffer İzgü’nün ‘Güldüren Uçurtma’sı gibi birbirinden güzel eserler bulunuyor.

 

Selam getirdiler

Bu yıl yeni açılan ve kütüphanesi olmayan okulun öğrencilerine kitaplarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan verdi. Yeni nesillerin okuma alışkanlığını güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Özkan, çocuklara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun selamlarını getirdiğini söyledi. Özkan, “Başkanımız, hepinizi yanaklarınızdan öpüyor. Umarım getirdiğimiz kitapları beğenirsiniz. Siz okudukça, biz de kitap sayısını daha da arttıracağız. Ayrıca derslerinizde araştırmalara yardımcı olmak için kaynak kitaplar göndereceğiz. Bizim isteğimiz, sizin başarılı ve mutlu çocuklar, gençler olmanız. Hepinize başarılar diliyoruz” dedi.

Haliller İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gülçin Durmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin okullarına yaptığı kitap yardımından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Durmaz, “Yeni yapılan okulumuzda bir kütüphane oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle ben Büyükşehir Belediyesi’nin Hemşehri İletişim Müdürlüğü’ne maille bu talebimiz ilettim. En kısa zamanda bize döndüler ve kitapları ve kitaplığımızı getirdiler. Çocuklarımız kadar biz de öğretmenler olarak çok mutlu olduk. Çocuklarımız zaten okumayı çok seven öğrenciler. Onların gelişimine katkıda bulunduğunuz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kucak dolusu teşekkür

8-A sınıfı öğrencilerinden Hatice Korkunç, kitapların arasından Gülten Dayıoğlu’nun ‘Mo’nun Gizemi’ adlı kitabı seçtiğini söyledi. Hatice, “Bu kitapları bize gönderenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınıfın en çalışkan öğrencilerinden biri olan Büşra Atar, daha önce de okuduğu Tahir Alangu’nun ‘Billur Köşk Masalları’ adlı kitabını tekrar okumayı istediğini söyledi. Büşra, ‘Kitap okumayı, en çok da macera türünde ve bilimsel içerikli kitapları okumayı seviyorum. Kitaplar için candan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İbrahim Koç ise, J.K.Rowling’in Harry Potter serisini okuyacağını belirtti. İbrahim, “Ben akıcı macera kitaplarını seviyorum. Yeni kitaplarımız için çok heyecanlıyız, teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber 960 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım