reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Ekim 2014, 13:34 899 Görüntüleme

Selçuk Belediyesi’nden Genç Hezarfenlere Destek

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Anadolu Teknik Lisesi (ATL) ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) arasında Genç Hezarfenler Projesine destek protokolü imzalandı. Selçuk Belediyesi İmzalanan protokolle okulda yapılacak olan Uçak Gövde ve Motor Bakım Atölyesinin teknik donanımı için 25 bin TL değerinde bir destek sunacak.

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Anadolu Teknik Lisesi (ATL) ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) arasında  “Genç Hezarfenler” Projesine destek protokolü imzalandı. Selçuk Belediyesi İmzalanan protokolle okulda yapılacak olan Uçak Gövde ve Motor Bakım Atölyesi’nin teknik donanımı için 25 bin TL değerinde bir destek sunacak.  

Selçuk belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda düzenlenen Selçuk Belediyesi ile Selçuk ATL ve METEM arasında imzalanan protokol imza törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay, İZKA Proje Uzmanı Korhan Mangır, Selçuk ATL METEM Lisesi Müdürü Sedat Yeşilyağcı ve çeşitli daire amirleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuk ATL ve METEM Lisesi Müdürü Sedat Yeşilyağcı, Selçuk Belediyesi’nin bu projenin gönüllü bir ortağı olduğunu belirterek; “Selçuk ATLve METEM Lisesi,  Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı,  Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Belediyesi ortaklığıyla 2012 yılı Eylül ayında bir proje hazırladı. Hazırlanan bu proje kapsamında bugün Selçuk Belediyesi ile bir ek protokol imzalayacağız” dedi.

Havacılık sektörünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla geliştiğini söyleyen Yeşilyağcı; “Havacılık sektöründe söz sahibi olmak için nitelikli elemana,  bunun için de iyi bir eğitime ihtiyacı var. Aynı zamanda bu eğitimin donatımla da desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda kaymakamımızın da desteğiyle inşallah gelecek yıl yeni bir bina okulumuza kazandırılacak. Biz bu alanda Türkiye’de söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Ege Bölgesi’nde bir tek bizim okulumuzda Uçak Gövde Motor Bölümü var. Dünyada söz sahibi havacılık ve uzay şirketi Boeing Company tarafından finanse edilen bu atölyenin donanımının sağlanmasına bugün imzalanan ek protokolle Selçuk Belediyesi 25 bin TL değerinde katkı sunacak. Bu katkı ile okulumuza uçak alımıyla ilgili iştirakçi olarak belirlenen malzemeyi kazandırılacak” bilgisini verdi.

BELEDİYEDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Selçuk Belediyesi olarak eğitim adına yapılan her türlü katkıyı sunacaklarını ve Selçuk’un Üniversiteleşme yolunda hızla ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,  “İZKA Projesi olan Genç Hezarfenler Projesi’nin bir ortağı da Selçuk Belediyesi oldu.  Selçuk’taki üniversitelerden ve orta öğretim kuruluşları faaliyetlerinde Selçuk Belediyesi olarak katkılarımızı koyuyoruz. Bu anlamda da Selçuk Anadolu Lisesi Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin projesine katkı koyacağız. Bu projenin ötesinde de pek çok desteği vereceğiz” dedi.

“Gelecek gençlerindir” vurgusu yapan Başkan Bakıcı; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bunu en iyi şekilde ifade etmiştir.  Bu anlamda biz bu emri yerine getirme isteği ve dileği içerisindeyiz. Bunu da gerçekten yerine getireceğiz” diyerek eğitime her türlü desteği vereceklerinin bir kez daha altını çizdi.

 

Havacılık sektöründe Türkiye’nin Tüm dünyada büyük payı olduğu vurgusunu yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Atatürk’ün  “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatarak; “Türkiye havacılık sektöründe büyük yol kat etti. Daha da kat edecek. Selçuk ATL VE METEM Lisesi kapsamında Uçak Gövde Motor Bölümü bulunması ilçemiz adına gurur vericidir” diyerek, eğitime yaptığı desteklerden dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk ATL VE METEM Lisesi ve Selçuk Belediyesi arasında Genç Hezarfenler Projesi’ne katkı protokolü imzalandı.

Bu haber 899 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım