reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 10 Ekim 2014, 15:02 1559 Görüntüleme

Geleceğe Tohum Atacağız

reklam
reklam

Başta organik tarım olmak üzere sağlıklı ürün yetiştirilmesi ve tarımsal üretimin desteklenmesi çalışmalarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yerel Tohum Şenliğine ev sahipliği yapıyor. Karaot Tohum Derneği ile birlikte düzenlenen etkinlik, kaybolmakta olan tohum çeşitlerinin çoğaltılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor. Başkan Kocaoğlunun da katılacağı şenlik, Pazar günü Havagazı Fabrikasında gerçekleştirilecek.

İzmir’deki tarım üreticileri ile küçük bahçesinde meyve ve sebze üretimi yapan vatandaşlar, “Yerel Tohum Şenliği”nde buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Karaot Tohum Derneği tarafından düzenlenecek şenlik sayesinde, kaybolmakta olan yerel sebze ve meyve çeşitlerini korumak, tohumları çoğaltarak gelecek kuşaklara aktarmak amaçlanıyor.

Bu sene diğer yıllardan farklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenecek olan “Yerel Tohum Şenliği”, 12 Ekim Pazar günü 10.00 - 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Şenlik kapsamında saat 15.30’da yerli tohumlar dağıtılarak çoğaltılması sağlanacak.  Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılacak.

 

Söyleşiler de var, atölyeler de

6. Yerel Tohum Şenliği kapsamında, saat 14.00'te Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Funda Sevencan tarafından “Tohum ve Sağlık”, Karaot Derneği kurucularından Feray Karapınar tarafından ise “Karaot Tohum Derneği ve Dünya Tohum Mücadelesi” konulu söyleşiler gerçekleştirilecek. Söyleşiler, interaktif olarak dinleyicilerin de katılımıyla hayata geçecek.

Gün boyu sürecek etkinliklerde keçe yapımı, sepet örme, sekiz köşe şapka yapımı ve çömlek yapımı atölyeleri gerçekleşecek. Vatandaşlar bu atölyelere katılarak yerel el sanatlarını öğrenme şansı bulacak. Yine etkinlikler kapsamında çocuklar için tiyatro gösterileri, Grup Praksis ve Zeynep İlhan konserleri ile halk oyunu gösterileri sahnelenecek. Şenlik kapsamında ayrıca, yerel üreticilerin açacağı stantlarda hem ürünler hem de el emeği yerel tatlar İzmirlilerle buluşacak. “Kitapların Kanadı” ve “Tilki tilki saat kaç?” isimli tiyatro oyunları 11.30 ile 17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Konserlerin başlama saati ise 20.30.

Büyükşehir Belediyesi, etkinliğe katılmak isteyen yerel üreticiler ve vatandaşlar için Karaburun'dan 08.30'da, Seferihisar, Torbalı ve Karaot Köyü'nden ise 09.00'da araç kaldıracak.

Bu haber 1559 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım