reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 10 Ekim 2014, 14:05 2909 Görüntüleme

Torbalı Atatürk Mahallesinde Kobane sancısı

reklam
reklam

IŞİD Terör Örgütü’nün Kobane’deki katliamını proste etmek isteyenlerle polis çatıştı.

Atatürk mahallesi’nde protesto da 3 polis yaralanırken İzmir Aydın Asfaltı kısa bir süre trafiğe kapatıldı.

TÜRKİYE’nin dört bir yanında Kobane’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlenen eylemler sonrası çıkan olaylar Torbalı’ya da sıçradı. Önceki akşam Atatürk Mahallesi’nde Kobane’ye destek için düzenlenen yürüyüş sırasında gösterici grupla ve polis karşı karşıya geldi. Grubun ilçe merkezine hareket etmek istemesi sebebi ile polis yürüyüşe müdahale etmek durumunda kaldı. Polis biber gazı sıkmak zorunda kalırken zaman zaman kalabalık TOMA’larla dağıtılmak istendi. Çıkan olaylarda 3 polis memuru ve 2 gazeteci yaralandı. Öte yandan bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ara sokaklara kaçan gruba su sıkıp biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrasında grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Dün akşam da Atatürk Mahallesi’nde Kobane’ye destek için toplanıldı.

İZMİR-AYDIN YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Önceki akşam saat 20.00’da Atatürk Mahallesi muhtarlığı önünde başlayan yürüyüşe HDP’liler ve bir grup gösterici katıldı. Grup ile polis karşı karşıya geldiği esnada polis ve göstericiler çatıştı. Dakikalarca süren karşılıklı saldırlar, çevrede bulunan vatandaşları da etkiledi. Atılan biber gazları sokak aralarına düşerken, balkondan gösterileri izleyen bir kaç vatandaş etkilenerek fenalaştı. Sokak aralarında devam eden olaylar gece saat 01.00’a kadar sürdü. Olaylar sırasında İzmir Aydın Asfaltı trafiğe kapatıldı. Göstericilerin zaman zaman yoldan geçen araçlara ve işyerlerine taş attığı gözlendi. Olaylarda 3 Çevik Kuvvet görevlisi atılan taşlardan dolayı yaralanarak Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polislerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÇEVİK KUVVET DESTEĞİ

Önceki gece yaşanan olaylar sonrasında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çevik Kuvvet takviyesi Torbalı’ya gönderildi. Olayların artması sonrasında ekipler, göstericilere müdahale etmek için zorlandı. Biber gazlarıyla müdahalede bulunan ekipler, zor kuvvet bir şekilde göstericileri dağıttı. Daha sonra Atatürk Mahallesi’nin içerisine giren ekipler, göstericilerin peşine düştü. Mahallede güvenliği sağmaya çalışan ekipler, sabah saatlerine kadar nöbet tutuldu.

Kaynak: Büyük torbalı

Bu haber 2909 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım