reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TİRE 23 Eylül 2014, 10:22 1760 Görüntüleme

Bu çirkin iddia, AKP nin yalanıdır !

reklam
reklam

Tire belediye başkanı Tayfur Çiçek, günlerdir süregelen“köy mallarını satıyor “ iddiasına açıklık getirdi.

Başkan Çiçek “Borç ödemek,hizmet üretmek için otel ve iş merkezi satacağız. Köy mallarının satılacağı, AKP’liler tarafından çıkarılan bir dedikodudur” dedi.


 Tire belediye başkanı Tayfur Çiçek, günlerdir süregelen“köy mallarını satıyor “ iddiasına açıklık getirdi. Başkan Çiçek “Borç ödemek,hizmet üretmek için otel ve iş merkezi satacağız. Köy mallarının satılacağı, AKP’liler tarafından çıkarılan bir dedikodudur” dedi.

 

Tire Belediye Basın

 

Tire Belediye Başkanı CHP’li Tayfur Çiçek, belediye meclisinin kendisine bazı taşınmazları satma yetkisi vermesi nedeniyle çıkan tartışmalara nokta koydu. Başkan Çiçek, iddianın, AK Partililer tarafından çıkarıldığını ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çiçek, “evet köy tüzel kişilikleri kapanınca, bize 1200 tapu verildi. Bu doğru.ama bunların içinde 8 tane dut, 10 tane incir ağacıda var. Biz, o arazilerdeki ağaçların mahsullerini ihaleye çıkardık. Köylü’ye sembolik bir rakamla verdik”dedi. Başkan Çiçek, şu açıklamalarda bulundu:

 

BORÇ, 24 MİLYON LİRA

“Meclisten sadece 6-7 mal için yetki aldık. 6 milyon liralık otel Tirem’i satacağız ya da kamuyla takas edeceğiz. 40 dükkanlı iki iş merkezimizi satacağız.buna mecburuz; çünkü iller bankasından gelirimiz yüzde 40 azaldı. yüzde 40’ıyla geçmiş dönemlerden gelen borcu ödüyoruz. yüzde 20’siyle 66 köye, kente hizmet mi götüreceğim, borç mu ödeyeceğim. Mezarlık satıyormuşum! yahu, mezarlıklar büyük şehrin yetkisinde . AK Partililere,2007’de çıkan “borçlu belediyeler, varsa malları satarak borçlarını ödemek  yada takas yapmak zorundadır” diyen kararnameyi hatırlatıyorum. Vergi dairesine SGK’ye, piyasaya 24 milyar lira borcumuz var. meclis, satış yetkisini 2009’da istediğimde vermemişti. Bu kez verdi; çünkü aklın yolu bir. borçları ödemek gerekiyor .faiz ödemekten bıktım. ben böyle bir yetki aldım ama AK Partili ödemiş belediye Başkanı  Mahmut Badem’e de aynı yetki verildi. Bir bardak suda fırtına koparıyorlar.”

Bu haber 1760 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım