reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 25 Temmuz 2014, 12:48 890 Görüntüleme

Bereket Ayı Selçukta Biir Başka Güzel

reklam
reklam

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarını da kapsayan ramazan etkinlikleri Selçukta doyasıya yaşanıyor. Etkinliklere milli yas nedeniyle üç gün ara verildi.

İstasyon meydanında ilçe halkına iftar yemeği verilerek başlanan geleneksel ramazan etkinlikleri her gün ayrı bir zenginlikte devam ediyor.  Tarihi İsabey Camii’nin büyüleyici atmosferi başta olmak üzere Neyzen Murat Gezer’ in ney dinletileri ve semazen gösterisi ise katılımcıları adeta büyülüyor. İlan edilen milli yas nedeniyle geleneksel ramazan etkinliklerine üç gün aradan sonra devam edilecek. 

Selçuk Ticaret Odasının katkılarıyla düzenlenen iftar yemekleri sonrası Karagöz ile Hacivat, Gölge oyunu, orta oyunu, fasıl, kanto, Aşuk ile Maşuk, ateşbaz, kabare gibi bir birinden güzel etkinlikler düzenleniyor. Selçuk Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen geleneksel ramazan etkinlikleri ayrıca Zeytinköy, Barutçu, Acarlar, Çamlık, Gökçealan  gibi köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında da sergilendi. Eğlencelerin ayaklarına geldiğini gören yeni mahalle sakinleri bu durumdan hayli memnun kaldılar. Sultaniye, Havutçulu ve Şirince de gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra belde belediyesinden mahalleye dönüşen Belevi de ise çifte etkinlik düzenlendi. 20 Temmuz Selçuk Belediyesi tarafından Gazze saldırısı nedeniyle Belevi Şeftali Festivalinin müzikli bölümü iptal edildi. 

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr.Dahi Zeynel Bakıcı,” her günü ayrı bir güzellikte geçirdiğimiz ramazan ayında istedik ki hemşehrilerimizi arzu ettikleri geleneksel ramazan etkinlikleriyle buluşturalım. Bu amaç doğrultusunda her gün düzenlenen iftar sofralarımızın yanı sıra bir birinden güzel eğlencelerle de hoşça vakit geçirmelerini sağladık. Tabii  hepimizi derinden üzen Gazze saldırısı nedeniyle önce etkinliklerimizin müzikli bölümünü ardından Bakanlar Kurulumuzun aldığı karar gereği de ilan edilen ulusal yas nedeniyle tüm programları iptal ettik..” dedi. Selçuk Ticaret Odası’na katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Bakıcı, “ Yeni mahallalerimizide kapsayan etkinliklerin hemşehrilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandığını görmekten de ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. En büyük projemiz olan “Kardeşlik Projemiz”in yansıması olan bu çalışmaları ilerleyen süreçte artırarak devam ettireceğiz. “dedi.

 

Bu haber 890 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım