reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 25 Temmuz 2014, 12:41 1016 Görüntüleme

GÜREŞLERİ DEVE GÜREŞLERİ DERNEĞİ ORGANİZE EDECEK

reklam
reklam

19 Ocak 2015 Tarihinde Yapılacak Olan 33. Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivalinin tartışması Selçuk’ta haftanın polemiği olmuştu. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakıfı arasında ki tartışmaya son noktayı Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı koydu. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Güreşleri Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin yapacağını açıkladı.

Deve Güreşleri Festivalinin dostluk içerisinde tartışmasız geçmesi gerektiğini belirten Başkan Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfına, Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile ortaklaşa bir festival gerçekleştirmesi teklifini sundu fakat Vakıf kabul etmedi. Deve Güreşleri için Belediye bünyesinden 208 bin lira talep eden Vakıf’ın teklifi reddedildi. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ise Belediye’den hiçbir ücret talep etmeden festivali gerçekleştireceğini savundu. İki tezat fikrin üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Belediye içerisinde maddi zorluklar yaşandığını, mantıklı olan seçimin Dernekten yana olduğunu belirtti.

Kararın açıklanması üzerine konuşma yapan  Selçuk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz;   ''Öncelikle sayın Belediye Başkanımız Dr.Dahi Zeynel Bakıcıya tercihini bizden yana kullandığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.İki tane kurum var bu işi yapmaya gönüllü sizler  bizi tercih ettiğiniz için bizde elimizden gelen herşeyi yaparak bu  organizasyonu başarılı bir şekilde neticelendireceğiz.Bunun la ilgili şimdiden çalışmalara başladık ve bu zamana kadar olan deve güreşleri organizsasyonlarından farklı bir organizasyon ile halkımızın karşısına çıkacağız.Bu olayla ilgili kamuoyunda spikalasyonlar yaratılmak istendi.Doğal olarak vakıf yönetimide yıllardan beri bu işi yaptığı için tepki gündeme geldi ama şöyle bir gerçek var  ,Devecilik Kültürü ve Deve güreşleri Derneği Federasyonu adı altında bir federasyon kuruldu  ve bu federasyon Deve Güreşleri organizasyonlarını bir çatı altında toplamaya çalışıyor.Bu federasyonunda 33 tane kayıtlı üyesi var.Bunun neticesinde artık Deve güreşlerini bu federasyonun aldığı karar neticesinde yetki verdiği kurumlar ve kuruluşlar yapıcak şeklinde bir yönetmeliği var.Bizde bu federasyonun 27 nolu üyesiyiz.Federasyonun belirlemiş olduğu kriterlerle Selçuk taki Deve Güreşleri Festivalini layığıyla yerine getirmeye çalışacağız'' dedi.

 

Vakıf ve Derneklerin siyasi konumları olmamasını belirten Bakıcı, “bu tarz kurumlarda her partiden üye bulunmalı siyasi içerikler dernek ve vakıflara yansıtılmamalı” diye konuştu. Ayrıca bu sene Deve Güreşlerini yapacak olan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’ne, Vakıf tarafından da destek gelmesi gerektiğini belirterek, polemiklerin sona ermesini temenni etti.

Bu haber 1016 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım