reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 18 Temmuz 2014, 12:20 922 Görüntüleme

Kardeş Fatima İle İlgili Basın Toplantısı

reklam
reklam

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Fatima beldesinin bağlı bulunduğu Ourém ile kardeş şehir olmak üzere gittiği Portekiz ziyareti ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK parti Meclis Üyesi Orhan Karagüzel, MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz, CHP Meclis Üyesi Veli Keskin, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Alparslan Coşkun’un bulunduğu basın toplantısında Ourém ile yapılan kardeş şehir projesinin ilk ayağı olan işbirliği anlaşması ile ilgili Başkan Bakıcı açıklama yaptı.

Selçuk’ta ve İzmir’de inanç turizmini güçlendirecek bu işbirliği anlaşması hakkında konuşma yapan Başkan Bakıcı, 11-14 Temmuz tarihler arasında Portekiz’e yapılan ziyaretle ilgili olarak

“Fatima beldesine, Ourém ilçesine yaptığımız Bu ziyaretin amacı hepimizin bildiği gibi İnanç Turizmini canlandırmak ve Meryemana’nın ziyaret edildiği alanlardan bir tanesi olan Fatima ve Ourém Belediyesiyle kardeş şehir olmanın ilk adımını atmak. Buradaki ilk adımını atma ifadesini sözleşme anlamında kullanıyorum. Çünkü hepimizin yine bildiği gibi bu süreç çok daha önceden başlamış belli bir aşamaya gelmiş ve o aşamadan sonrada bir ara verilmişti. Biz nihayetinde göreve geldikten sonrada bunun devamının yararlı olacağını düşünerek  işbirliği anlaşması sürecine adım attık . Meclis’te bulunan hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda da bu adımın doğru olduğunu düşünerek bize katkı koydular. Hep birlikte tekrar bunu gerçekleştirdik. Tabi ki bir şeyi oluştururken salt siyasal anlamda kalmak yeterli olmuyor. Burada halkın katılımını ve sivil toplum örgütlerinin katılımını da sağlamak gerekiyor. Bu nedenle Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu  ve  yönetim kurulu üyelerinden Dr. Alparslan Coşkun’un katılımıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Ziyaret neticesinde bir iş birliği protokolünün ilk adımı olan 8 maddeden oluşan bir protokolü Ourém Belediyesi Belediye Başkanı Paulo Alexandre ile birlikte imzaladık.  İş birliği anlaşması adı altında nihai protokolde Ekim ayında burada gerçekleşecek.  Selçuk’umuza hayırlısı olsun diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin İzmir’e ve ilçemize iyi bir netice getireceğini düşünüyoruz” dedi.

Kardeş Şehir olma yolunda atılan bu önemli adımda iki belediye arasındaki resmi temasların yanı sıra Ourém Ticaret Odası ile de resmi temaslarda bulunuldu. Uzun zamandır karşılıklı yürütülen görüşmeler neticesinde  Portekiz ziyaretindeki işbirliği anlaşmasının ardından Ekim ayında ise Portekizli heyetin Selçuk’a gelmesi ile birlikte  Selçuk İle Ourém Belediyeleri arasında Kardeş şehir protokolü imzalanacak.

Basın toplantısında geziyle ilgili tanıtım sunumu yapılarak, geziye katılan meclis üyeleri ve Ticaret Odası BaşkanI ve üyesi de ayrıca basın mensuplarına yapılan geziyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bu haber 922 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım