reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 09 Temmuz 2014, 11:44 1054 Görüntüleme

Ege Mahallesinde önce uzlaşma, sonra dönüşüm

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yerinde dönüşüm”ün en önemli projelerinden biri olan Ege Mahallesi'nde vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerine başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi için vatandaşlarla görüşmelere başladı. Görüşmelerin tamamlanması ve sözleşmelerin imzalanmasının ardından, Ege Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmaları başlayacak.

Randevu yöntemiyle gerçekleştirilen uzlaşma görüşmeleri, Doğaltaş Müzesi olarak da kullanılan Kültürpark'taki eski Pakistan Pavyonu’nda kurulan İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde yapılıyor. Uzlaşma görüşmelerinde mal sahiplerine konutlarının durumuna göre konut, konut altı işyeri ya da ticaret merkezi seçenekleri sunuluyor. Hak sahiplerinin randevu almak için 293 39 39 numaralı telefonu aramaları gerekiyor.

 

Projede neler var?

Büyükşehir Belediyesi'nin 27 Haziran günü mahalle sakinlerine ve kamuoyuna sunduğu projede şunlar yer alıyor:

Ege Mahallesi, ortalarında yeşil alanları olan 6 katlı binalardan oluşacak. Tüm daireler balkonlu olacak. Dairelerin tamamı doğal ışık ve havadan yararlanacak. Çok amaçlı kültür merkezi, alanda yaşayanların kültürel değerlerini geliştirecek çalışmalar yapabilecekleri ve aynı zamanda gençlerin eğitim görebileceği bir aktivite merkezi olacak. Halen kahvehane olarak kullanılan tarihi kilise restore edilecek. Semt meydanı, küçük ticari birimler, kafeler ve galerilerle hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri olacak.

Alanda, toplam 851 adet üretilen A tipi konutlarda, kullanıcıların hak ettikleri yeni inşaat alanları ve taleplerine göre; 1+1 2+1 3+1 seçeneklerinde ve 31 - 114 metrekare arası büyüklüklerde alternatifler sunuluyor. Ayrıca, mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlar düşünülerek yine konutların altında 60 adet konut altı ticaret birimi tasarlandı. Böylece toplam 911 bağımsız birim üretilmesi hedefleniyor. Bodrum katlarında otoparklar tasarlandı.

Liman arkası bölgesi ile arasındaki geçişi sağlamak üzere ticaret merkezi, ofisler ve konut kullanımlarından oluşan yüksek katlı bir yapı adası planlandı. Yapı alçak ve yüksek olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Alçak blok ticari işlevlere, yüksek blok ise ofis ve konut gibi kullanımlara olanak verecek şekilde tasarlandı.

Kentle yaya bağlantısının sağlanması, Kahramanlar bölgesine erişimin kolaylıkla sağlanması amacı ile platform geçişi önerildi. Platformun altı ticaret merkezi olarak meydanla ilişkilendirildi. Platformda yer alan amfi hem 1548 Sokak hem de meydana açılarak bu alanlarda yapılacak aktiviteler için bir seyir ve katılım mekanı oluşturuldu.

Alanda yaşayanların kültürel değerlerini geliştirecek çalışmalar yapabilecekleri, gençlerin eğitim göreceği çok amaçlı kültür merkezi planlandı.

Alanda yer alan tarihi Aya Yanı Ligaria Kilisesi semt meydanında, yeni bir işlevle beraber restore edilecek.

Küçük ticari birimler, kafeler, galeriler ile bir semt meydanı oluşturulacak.

Bu haber 1054 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım