reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 09 Temmuz 2014, 11:12 1109 Görüntüleme

Bir bedende dört böbrek

reklam
reklam

Normalde insan vücudunda iki böbrek bulunurken Yedi Eylül Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Tari’nin vücudunda tam dört böbrek var.

Tari’nin vücudunda kendisine yapışık dünyaya gelen ve ölü doğan ikizinin de böbrekleri gelişmiş.  

Dünyada milyonda bir rastlanılan dört böbreklilik durumu Yedi Eylül Mahallesi’nde yaşayan 28 yaşındaki Hüseyin Tari’de mevcut. İkizine yapışık olarak dünyaya gelen Tari’nin vücudunda ölü doğan kardeşinin böbrekleri gelişmiş. Vücudunda dört böbrek olduğunu 9 yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu öğrenen genç adamın tek şikayeti çok su tüketiyor olması. Hüseyin Tari dört böbreği de çalıştığından dolayı günde neredeyse bir damacana su içiyor. Özel bir şirkette teknik servis elemanı olarak çalışan genç adam, sağlığının yerinde olduğunu ancak çok susadığı için günde bir damacana su tükettiğini belirtti. Hüseyin Tari, “ Durumu ilk öğrendiğimde şok olmuştum. Dört böbreğim olduğunu çok küçük yaşta öğrendim. Rahatsızlanıp doktora gittiğimde yapılan tetkiklerde dört böbreğim olduğu söylendi. Doktorlar da ailem de bu duruma çok şaşırdı. Böyle bir şeyin çok büyük bir mucize olduğuna kanaat getirdim” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜZ OLARAK DÜNYAYA GELDİ

Çevresinde korkusuzluğuyla dikkatleri üzerine toplayan Hüseyin Tari, üçüz olarak dünyaya geldiğini ifade etti. Üçüzlerinden birine kollarından yapışık olarak doğduğunu ve ikizinin ölü doğması nedeniyle kendisinin de ölü sanıldığını dile getiren Tari, “ İkizime yapışık doğmuşum. Diğer kardeşimiz ise çift yumurta ikizi olduğu için onda bir sıkıntı yokmuş. Ben ve ikizim doğduğumuzda ölü sanılmışız. Hatta ailem bizi bir torbaya koymuş ve defin işlemlerine başlamış. Son anda yaşadığım anlaşılarak doktora götürülmüşüm. Yapılan operasyon neticesinde bedenimi ikizimden ayırmışlar. Kollarımda halen ameliyat izleri duruyor.” şeklinde konuştu.

KORKMUYOR AMA DUYGUSAL

Torbalı’nın Yedi Eylül Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Tari, mahalle sakinlerince korkusuzluğu ile biliniyor. Küçük yaşlardan beri belirgin şekilde belli olan bu korkusuzluğun halk dilindeki tanımlaması ise dört böbreğe sahip oluşundan kaynaklandığı söyleniyor. Tari,“ Bugüne kadar hiçbir şeyden korku duymadım. Ama çok duygusal bir insanım. Bir cenaze ya da bir annesiz kimse görsem gözyaşlarımı tutamam. ” diye konuştu. Milyonda bir rastlanılan bir durumla karşılaşan ve yaşamını sürdüren Hüseyin Tari, aile içinde böbrek rahatsızlığı olması durumunda böbreğinin birini verebileceğini ifade etti. “ Ailemde böbrek rahatsızlığı olan kimse yok. Ancak, Allah korusun böyle bir durumda ben yetişirim. Zaten dört böbreğim var” şeklinde konuştu.

Bu haber 1109 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım