reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 17 Haziran 2014, 10:21 926 Görüntüleme

Çocukluk hayali sonunda gerçek oldu

reklam
reklam

Çocukluğumda okuduğum kitaplardan tanıyor ve çok merak ediyordum” dediği İzmir’e kavuştu

Çin’in Wuhan kenti Belediye Başkan Vekili Liu Liyong “Çocukluğumda okuduğum kitaplardan  tanıyor ve çok merak ediyordum” dediği İzmir’e kavuştu. Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret Liyong, özellikle Homeros ile ilgili hikayelerden etkilendiğini söyledi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için kente gelen Çin’in Wuhan heyetini ağırladı. İzmir’in “kardeş kenti”nden gelen heyete başkanlık yapan Wuhan Belediye Başkan Vekili Liu Liyong, İzmir’e ve tarihine hayran kaldığını belirterek, “Çocukluğumda okuduğum kitaplardan İzmir’i tanıyor ve çok merak ediyordum. Buraya gelip yakından görmek beni çok memnun etti. Özellikle Homeros ile çok hikaye okudum ve etkilendim. İzmir’in tarihi çok eskilere dayanıyor. İpek Yolu nedeniyle İzmir ile Wuhan arasında hep bir bağ vardı. Şimdi bu bağı sıklaştırıp kültür ve teknoloji alanında atağa geçmek istiyoruz” diye konuştu.

İzmir’in Çin girişimcilerince ‘yatırımda bulunulacak en iyi yabancı kent’lerden biri seçildiğini hatırlatan Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Aydoğan ise “Sizinle her alanda işbirliği içindeyiz. Metronun çekerlerini Çinli CSR firmasından aldık. İşbirliğimizi daha da güçlendirmek için elimizden gelen desteği veririz” dedi.  

Bu haber 926 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım