reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 26 Mayys 2014, 20:19 1218 Görüntüleme

Bir engelliyi daha sevindirdiler

reklam
reklam

Torbalı’da bazı yardımseverler mavi kapak kampanyasını devam ettiriyor. Emekli öğretmen Necati Kahvecioğlu, Torbalı Mahalle muhtarı Hüseyin Kuran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kültür Sanat Topluluğu Sorumlu memuru Nuri Azaplar başlattıkları kampanya da toplanan kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştürdü

Torbalı’da bazı yardımseverler mavi kapak kampanyasını devam ettiriyor. Emekli öğretmen Necati Kahvecioğlu, Torbalı Mahalle muhtarı Hüseyin Kuran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kültür Sanat Topluluğu Sorumlu memuru Nuri Azaplar başlattıkları kampanya da toplanan kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştürdü

YURT genelinde 2010 yılında başlayan Mavi kapak toplama kampanyası Torbalı’da halen devam ediyor. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülteri tarafından 3 yıl sürdürülen ‘tane tane kapakları toplayalım adım adım engelleri aşalım’ kampanyası 2013 yılında sona ermişti. Birçok kurum ve kuruluş kampanyayı yavaş yavaş sonlandırdı. Torbalı’da ise bazı yardımseverler tarafından kampanya devam ettiriliyor. Kazımpaşa İlkokulunda emekli öğretmen Necati Kahvecioğlu, Torbalı Mahalle muhtarı Hüseyin Kuran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kültür Sanat Topluluğu Sorumlu memuru Nuri Azaplar önderliğinde öğrenci ve personelin başlattıkları kampanya da toplanan kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştürüldü. Kurum ve kuruluşların artık almadığı kapakları kendi imkanları ile satan yardımseverler 1 tekerlekli sandalye daha aldı. Alınan sandalye önceki gün Torbalı Mahalle muhtarı Hüseyin Kuran’a teslim edildi. Muhtar Kuran sandalyeyi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

ÜZERİNİ TAMAMLAYIP SANDALYE ALDI

EMEKLİ öğretmen Necati Kahvecioğlu, Hüseyin Kuran ve Nuri Azaplar yaptıkları girişimler sonucu yardımseverlerin katkıları ile 230 kilogram mavi kapak topladı. Kendi imkanları ile kilosunu 1 liradan satan 3 hayırsever 230 TL gelir elde etti. 84 yaşında olmasına rağmen engellilerin sorunlarının giderilmesi için canla başla mücadele eden Kahvecioğlu toplanan paranın üzerine kendi cebinden 70 TL daha ekleyerek bir sandalye aldı. 3 yıldır Kapalı Pazaryerinde kapak toplayıp sandalye alan Kahvecioğlu bugüne kadar Nuri Azaplar’ın da desteği ile 13 sandalye alıp ihtiyacı olanlara teslim ettiklerini belirtti.

84 YAŞINDA AMA HALA YARDIM İÇİN KOŞUYOR

ENGELLİLERİN önündeki engelin kaldırılması için 84 yaşında koşturmaya devam eden Necati Kahvecioğlu bu hareketi ile herkesin takdirini topluyor. Birilerine özellikle de engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak bana mutluluk veriyor diyen Kahvecioğlu “Emekli bir eğitimci olarak her zaman öğrencilerime yardımlaşma ve dayanışmayı aşıladım. Emekli olduktan sonra da kendimi bu tür yardım ve hayır işlerine adadım. 3 yılda 13 engelli kardeşimizi sevindirdiğimiz için de çok mutluyum. Engeli olduğu için evinden dışarı çıkmayan, derdini kimselere söyleyemeyen engelli kardeşlerimizi bulup onların yeninden hayat tutunmasını sağladık. Son 1 yıldır birçok kurum ve kuruluş kampanyayı sona erdirmesine rağmen biz kampanyamızı devam ettirdik ve 1 kişiye daha umut olduk. Artık yaşımın ilerlemesi nedeniyle pek fazla aktif olarak bu kampanyayı yürütemiyorum. Bana gelen kapakları da çeşitli kurumlara yönlendiriyorum. Yardımseverlerden engelli kardeşlerimizin eli ayağı olması için bu kampanyayı sürdürmelerini istiyorum” dedi. Kahvecioğlu son sandalyenin ihtiyaç sahibine ulaştırılması için Torbalı Mahalle muhtarı Hüseyin Kuran’a verildiğini belirterek “Muhtar Hüseyin Kuran ve Nuri Azaplar’a bana verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

SERKAN GÜNBAY

Bu haber 1218 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım