reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 20 Nisan 2014, 14:11 1070 Görüntüleme

Efes başkanından ARKEM atağı

reklam
reklam

Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılan Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ARKEM) insanlığın tarihi gün yüzüne çıkacak.

Dünya çapında ses getiren bu birim dün Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Direktörü ve aynı zamanda Efes Kazı Başkanı Doçent Doktor Sabine Ladstätter’i ağırladı.

9 Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksek Okulu, dün oldukça önemli bir konuğu ağırladı. Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Direktörü ve aynı zamanda Efes Kazı Başkanı Doçent Doktor Sabine Ladstätter, üniversite bünyesinde kurulan ve Türkiye’de sayılı üniversitelerde bulunan Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ARKEM) ziyaret etti. Oldukça önemli olan bu ziyarette, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Profesör Doktor Sacit Sözer ve Birim Müdürü Yardımcı Doçent Doktor İ. Murat Kuşoğlu, Ladstätter’e birimi gezdirerek ayrıntılı ve kapsamlı bilgi aktarımında bulundu. Efes Kazı Başkanı Doçent Doktor Sabine Ladstätter, üniversite bünyesinde kurulan birimi çok önemsediklerini ve burada önemli çalışmalara imza atılacağını belirtti. Ladstätter, Metropolis Antik Kenti’nin ise Efes Antik Kenti’nin en güzel kızı olduğunu söyledi.

ULUSLARARASI ÇALIŞMA İMKÂNI

Türkiye’de sadece Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi’nde bulunan Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ARKEM) geçtiğimiz aylarda Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hizmete girdi. Birimde, arkeolojik çalışmalar esnasında bulunan doğal veya insan üretimi ürünler, çok disiplinli ve disiplinler arası bilimler ile incelenecek. Bu analizler neticesinde incelenen arkeolojik buluntular, hammadde girdisinden nihai ürüne kadar ki süreci aydınlatılmakta ve farklı coğrafyalardaki farklı veya benzer toplumlardan kalan buluntular arasında bir bağ kuracak. Dün ilçeye gelerek birimi ziyaret eden Efes Kazı Başkanı Doçent Doktor Sabine Ladstätter, “Burası çok özel bir birim. Burada Türk bilim adamlarıyla uluslararası işbirliği aktif hale gelecek ve önemli çalışmalara imza atılacak. Tarihi çalışmalarda elde edilen bulutular bu önemli birimde incelenecek daha fazla bilgi ve kaynak elde edilmesini sağlayacak” dedi.

ÖNEMLİ PROJELER HAZIRLANACAK

Açılan birimde Avrupa Birliği desteklerinden de faydalanılarak, bilimsel soruları daha iyi yanıtlayacak daha iyi donanıma sahip, ayrı bir binada merkezi bir laboratuvar oluşturulacağı belirtildi. Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uluslararası bilimsel çalışmalara imza atacağını belirten Meslek Yüksek Okulu Müdürü Profesör Doktor Sacit Sözer: “Yakın bir zamanda burada çok önemli işler yapacağız. Burası gerek ulusal gerek uluslararası projelere imza atacak. Bu girişimler ilçenin kültürel yönden gelişimine katkı koyacağı gibi 9 Eylül Üniversitesi’nin ilçeye nasıl hizmet ettiğini de gösterecek. Buraya gelerek okulumuzu ziyaret eden Efes Kazı Başkanı Doçent Doktor Sabine Ladstätter hanımefendiye çok teşekkür ederim” dedi.

Bu haber 1070 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım