reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 14 Nisan 2014, 12:46 1313 Görüntüleme

Köylünün önce buğdayını sonra oyunu aldı!

reklam
reklam

Torbalıda un fabrikası sahibi 52 yaşındaki Adnan Yaşar Görmez, yıllardır buğdayını satın aldığı köylünün son seçimde oyunu da alarak AK Partiden Torbalı Belediye Başkanı oldu.

Belediyede CHP'li avına çıkıp kıyım yapmayacağını belirten Görmez, CHP'liliği tescilli olan Yazı İşleri Müdürü için de, "Ondan çalışkanı, dürüstü yok, başımın üstünde yeri var" dedi.

40 KÖYÜN YARISINDA BİRİNCİ ÇIKTI
Aile 1995 yılında Adıyaman'dan İzmir Torbalı'ya gelip yerleşti. Burada da un fabrikası kuran Adnan Yaşar Görmez, Torbalı'da AK Parti'yi kurdu, İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Yıllardır buğdayını aldığı köylünün oylarıyla başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti ilk kez bu seçimde 40 köyün yarısında birinci çıktı, en çok oyu CHP'nin kalesi denen Yazıbaşı'ndan aldı. Görmez bu konuda şunları söyledi:
 
"Çok hizmet ettim köylüye. Hem meslekte hem de siyasette. Buğdayını aldığım köylüyle akraba olurum ben. Ova köylerinde tanımadığım çiftçi yok. Her birinin mutlaka yarasına merhem olmuşumdur. Kimseyi kırmam, olumlu yaklaşırım. Diyaloglarım iyidir. Yazıbaşı tarihinde sağ partiye oy çıkmamış, orada birinci parti olduk. Fabrikam orada. Her köşesinde bir anım var."
 
'KIRMIZI ALARMA GEÇMEYECEĞİM'
Torbalı Belediye Başkanı Görmez, belediyeyi 31 milyon lira borçla devraldığını, terazinin alacak kefesinin neredeyse boş olduğunu anlatırken oldukça sakin. Bu sakinliğinin idareciliğinden ve parayı iyi yönetmesinden kaynaklandığını söylüyor ve ekliyor:
 
 "Kırmızı alarma geçmeyeceğim, 'yandım Allah' demeyeceğim. Bu borç önemli değil öderiz, Parayı hak ettiği yere harcayarak bütçeyi toparlarız."
 


'SİYASET BİTTİ, ŞİMDİ HİZMET ZAMANI'
Görmez, belediyeye son üç ayda 150 personel alındığını bu kişilerin 50'sinin bankamatik işçisi gibi belediyeye girmeden para aldığını öne sürerek şöyle konuştu: "Bu işçileri işe davet ettim. Adam gibi gelip çalışırlarsa devam ederler, çalışmazlarla çıkarırım. Ben kimsenin aşıyla, ekmeği ile oynamam. İşini dürüst ve düzgün yapan herkesle çalışmaya devam edeceğim. Vatandaşa güler yüzlü hizmet edecek, kafasının gerisinde başka bir şey olmayacak. "Sen CHP'lisin, sen MHP'lisin' demeyeceğiz. Birçok çalışanımız karşımızda bayrak salladı ama işten çıkarmadık. Siyaset bitti demokrasinin güzelliğiydi o. Şimdi hizmet zamanı. Yazı İşleri Müdürüm tescilli CHP'li herkes bilir. Ama ondan çalışkanı dürüstü yok. Başımın üstünde yeri var."
 
Gençliğinde 10 yıl judo yaptığını, kahverengi kemere kadar yükseldiğini, sakatlanınca 10 yıl da futbol oynadığını anlatan Görmez, "Ama aklım judoda kaldı. Bu nedenle ilk işim ilçede judo kursları açmak olacak" dedi.
 
'SANAYİCİ KÜSTÜRÜLDÜ'
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in tarih merakı ilçenin mimarisine de yansıyacak. Görmez, mimarlarla görüşeceğini ve yeni konutların Selçuklu ve Osmanlı tarzı yapılmasını talep edeceğini söyledi. Görmez, ilçede sanayicinin küstürüldüğünü ileri sürerek, "Sanayici itilip kakıldı. Biz ayağına gideceğiz, taleplerini alacağız, biz de taleplerimizi ileteceğiz ve karşılıklı iletişim halinde olacağız. Sanayici bu ilçenin motor gücü. ithalat ve ihracat yapıyor. Sanayi bölgelerine çivi çakılmıyor. sıkıntılar var. Yeniden ele alınacak arada kalan parsellere ruhsatlar verilecek" dedi.(dha)

Bu haber 1313 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım