reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 06 Nisan 2014, 21:15 1322 Görüntüleme

CHP Selçuk İlçe Örgütü Basın Açıklaması Yayınladı

reklam
reklam

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları ve bu sonuçlara Partimizce yapılan itirazlar ile ilgili olarak kamuoyunda bir takım yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Bu nedenle aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmak zorunlu olmuştur:

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde alınan seçim sonuçlarındaki oyların sayımına dair yasaya aykırılık, usulsüzlük ve tam kanunsuzluk nedeniyle pek çok sandıkta itirazda bulunmuştur. Bu itirazlarımız İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Kamuoyunda bilinenin aksine itiraz ettiğimiz sandıkların hiçbirisinde oyların tamamının sayılması gibi bir durum sözkonusu olmamıştır. İl Seçim Kurulu 40 sandığı incelemek üzere istemiş olmasına ve tüm ısrarlı taleplerimize rağmen hiçbir sandıkta oyların tamamını yeniden saymamıştır. Sadece bir sandıkta geçersiz oylar sayılmış ve bu sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi lehine 3 oy çıkmıştır. Seçimin bu kadar küçük bir farkla sonuçlanmasına, sadece geçersiz oyların incelendiği bir sandıkta dahi Partimiz lehine 3 oy çıkmasına rağmen itiraz ettiğimiz sandıklardaki tüm oyların sayımının yapılmamış olması bu seçimi ve seçilen belediye başkanını şaibeli hale getirmiştir. Üstelik İl Seçim Kurulu’ndaki itirazlarımızın görüşülmeye başladığı sırada orada bulunan AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık, seçim süreci boyunca sürdürdüğü baskıcı tutumu devam ettirmiştir. Sandık nöbetimiz sırasında karşılaştığımız her türlü hukuksuzluk ile yeniden sayım yapılmasını engelleyici tutumlar seçimlerde bir şeylerin kotarılmaya çalışıldığı yönündeki şüphe ve endişelerimizi daha da artırmıştır. Sandıkların yeniden sayıldığına, hatta birkaç kez sayıldığına ve sonucun değişmediğine dair kamuoyunda yaygınlaşmış söylentiler doğru değildir; sandıkların yeniden sayılması bütün hukuki çabalarımız ve ısrarlarımıza rağmen reddedilmiştir.

Bilindiği üzere 30 Mart Seçimleri neticesinde Belediye Meclis Üyeliği seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi 8828 oy almıştır. Buna göre Belediye Meclis üyeliği dağılımında CHP 8, AKP 5 ve MHP 2 meclis üyesi çıkarmıştır. Böylece Selçuklular Belediye Meclisinde karar çoğunluğunu Cumhuriyet Halk Partisine vermiştir. Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Belediye Meclisindeki görüşme ve kararlarda bireysel çıkarlara göre değil toplumsal çıkarlar doğrultusunda oy kullanacaktır.

                Bu vesile ile yerel seçimler sırasında partimizi destekleyen tüm hemşerilerimizi teşekkürlerimizi sunarız.

                                                                                                           

  Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü

Bu haber 1322 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım