reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 27 Aralyk 2013, 15:39 1136 Görüntüleme

Uygur Ankaradan döndü

reklam
reklam

Önceki gün CHP Genel Merkezinin daveti üzerine Ankara’ya giderek adaylık başvurusunda bulunan Belediye Başkanı İsmail Uygur, Ankara dönüşü önemli değerlendirmelerde bulundu

MEMURUN görev yerini değiştirdiği için 1 yıl 15 gün ceza alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Belediye Başkanı İsmail Uygur, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak hapis yatmayacak. Hapis yatmadığı için görevden de alınmayan Uygur hakkında hukukçuların yorumu ise şöyle; görevine devam edebiliyorsa neden tekrar seçilemesin.

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA SORULACAK

ESKİ Ceza Kanunu’na göre 1 yılın üzerindeki cezalarda hapis yatılıyordu. Ancak daha sonra yasa değişti ve bu süre 2 yıla çıkarıldı. Ceza Kanunu’nda yapılan bu değişiklik Seçim Yasası’na yansıtılmadı. Bu nedenle Ceza Kanunu ile Seçim Kanunu birbiriyle çelişiyor. Yasadaki bu boşluğu fark eden CHP Genel Merkezi Uygur hakkında Yüksek Seçim Kurulu’na konuyu sorup görüş isteyerek bir neticeye varacak.

UYGUR OLMAZ İSE UFUK YÖRÜK OLACAK

YÜKSEK Seçim Kurulu’ndan olumsuz bir yanıt alınması ihtimaline karşılık CHP Belediye Meclis Üyesi Ufuk Yörük’ün de adaylık başvurusu CHP Genel Merkezi’ne verildi. CHP Torbalı Belediye Başkan adayının Uygur ile Yörük’ten birinin olması bekleniyor. Belediye Başkanı İsmail Uygur, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Örgütü, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Genel Merkezi ile yapılan değerlendirmede Uygur’un aday olamaması durumunda Ufuk Yörük ismi öne çıkmış, ortak karar alınmıştı.

UYGUR, “BEKLEYİP SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”

ANKARA dönüşü önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Genel Merkeze giderek adaylık başvurusunda bulunduk. Oradaki görevli arkadaşlar gerekli değerlendirmeleri yapacaklar. Yüksek Seçim Kurulu’ndan olumsuz bir karar çıkması ihtimaline karşılık Ufuk Yörük arkadaşımızın da başvurusunu verdik. Parti içinde yaptığımız değerlendirmelerde en uygun adayın Ufuk Yörük arkadaşımızın olduğuna karar verdik. 10 yıldır beraber çalıştığımız başarılı bir arkadaşımız. Bundan sonra bekleyip süreci takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber 1136 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım