reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 27 Kasym 2013, 20:04 956 Görüntüleme

Belediyeden Eğitime Tam Destek

reklam
reklam

Selçuka ikinci bir üniversite kazandırmak için çaba harcayan Selçuk Belediyesi, THK Üniversitesindeki tadilat çalışmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi binasının yapımına da son hızla devam ediyor

Bir yıldan kısa bir süre içinde iki üniversiteye kapılarını açan Selçuk Belediyesi, 2011 yılında Selçuk’ta eğitime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne yaptığı bina tahsisinin ardından,  Dokuz Eylül Üniversitesi’ne de 14 Mayıs mahallesinde arsa tahsisini gerçekleştirmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte yaptığı protokol kapsamında üniversite binasının yapımını da üstlenen Selçuk Belediyesi eğitim binasının yapımına son sürat devam ediyor.

Üç bloktan oluşacak olan Yüksekokulun A blok ve B2 bloğun kaba inşaat işlerinin tamamlandığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “B1 bloğunda zemin kat döşeme betonu döküldü 1. kat döşeme betonu işlemlerine de başlandı. Şu anda binanın elektik tesisatı işleri devam ediyor. Kaba inşaatın aralık sonuna kadar tamamlanması planlanıyor “dedi.  Dokuz Eylül Üniversitesi Yüksekokulu’nun İçerisinde 8 adet  derslik, 2 adet laboratuvar,  1 adet de konferans salonu, kütüphane, kafeterya ve idari binanın bulunacağını hatırlatan Başkan Ülgür “Kurum olarak eğitime bilime her zaman önem verdik. Görev sürem içerisinde Selçuk’u ikinci bir üniversiteye kavuşturmak beni çok mutlu ediyor. Çabalarımız eğitim için, gençlerimiz için , kentimiz için” şeklinde konuştu.

Başkan Ülgür: “Sadece bina vermekle kalmadık” 

Selçuk Belediyesi ekiplerinin THK Üniversitesi’ne ait binada 6 adet daha derslik oluşturmak için çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Başkan Ülgür, “Kentimize üniversite kazandırdık. Üniversite geldi, binayı verdik bizden bu kadar demedik. Bilindiği üzere Türk Hava Kurumu Üniversite’sinin öğrenci sayısı bu yıl arttı. Bu yüzden binanın yeniden düzenlenme görevini Fen İşleri Müdürlüğümüz üstlendi. Öğrencilerin çağdaş şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri ve kaliteli eğitim almaları için belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Sınıf oluşturmak için duvar ve alçı sıva imalatları bitti. Binanın elektrik tesisatları çekildi. Asma tavan ve kapı pencere doğramalarının yapımından sonra çalışmalar tamamlanacak.  Çağdaş bir kentin çağdaş bireylerle, çağdaş bireylerin ise eğitim ile oluşacağının bilincinde olan bir belediyeyiz. Sadece üniversitelere değil kent içerisinde yer alan okullara da bugüne kadar büyük katkılarda bulunduk” dedi.

 

Bu haber 956 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım