reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 27 Eylül 2013, 12:29 1105 Görüntüleme

Başkan Paristen el koydu

reklam
reklam

EXPO temasları için Pariste bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Ayrancılar Mezarlığında yeni gömü alanlarının hazırlanabilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların durdurulması talimatını verdi

Orman İdaresi’yle imzalanan taahhüt kapsamında bazı maki, çalı ve yaşlı ağaçların kesilmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden Başkan Kocaoğlu, mevcut çalışmanın durdurulmasını ve hazırlanacak yeni projenin uygulamadan önce kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Ayrancılar Mezarlığı’ndaki çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ise şu bilgileri verdi:

“İzmir’in her geçen gün artan nüfusuna paralel olarak, mezarlıkların doluluk oranları da giderek artıyor ve yeni gömü alanlarına ihtiyaç doğuyor. Bu nedenle, kent genelinde yeni mezarlık alanlarının oluşturulması için çalışmalar yoğun bir biçimde sürdürülüyor. Mezarlık alanlarının içinde lahitli mezarlar, şehit adası, aydınlatma, su tesisatları, yaya ve araç geçiş yolları gibi unsurlar, her bölgenin kendi ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlanarak uygulanıyor. Söz konusu Torbalı Ayrancılar Mezarlığı, 1998 yılında Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ayrancılar Belediyesi’ne 49 yıl süreyle mezarlık yeri olarak tahsis edildi. Yasa gereği Büyükşehir’e devredilen bu alanda mezarlık düzenleme projesinin uygulanabilmesi için yaklaşık 111 bin metrekarelik araziyi projeli altyapıya kavuşturmak için harekete geçtik. Projenin uygulanabilmesi için de, Orman İdaresi’yle imzalanan taahhüt kapsamında gerekli olan maki, çalılık ve bazı yaşlı ağaçların kesilmesi gündeme gelmiş ve durumlarına göre Orman Bölge Müdürlüğü tarafından damgalanarak kesilmesi uygun olanlar belirlenmiştir. Projenin uygulanmasıyla birlikte, tüm mezarlık alanlarında olduğu gibi, kesilen maki, çalı ve yaşlı ağaçların 3-4 katı oranında yeni fidan dikilmesi öngörülmüştür. Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 2011 yılında kent genelindeki mezarlıkların içinde ve çevrelerinde servi türü ağırlıklı ağaçlar olmak üzere 12 bin yeni fidan diktiğini özellikle vurgulamak isteriz.”

Bu haber 1105 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım