reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Eylül 2013, 10:14 1273 Görüntüleme

GAZİLER GAZİLER GÜNÜNÜ TÖRENLE KUTLADI

reklam
reklam

SELÇUKLU GAZİLERDE GAZİLER GÜNÜNÜ TÖRENLE KUTLADI

SELÇUK GAZİLER DERNEĞİ ŞUBESİ BAŞKANI SELİM ERTANA YAPTIĞI KONUŞMA İLE BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI.

Selçuk’ta da gaziler gününün 92 ci yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtı önündeki törene gaziler, İlçe kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye başkanı Vefa ÜLGÜR, Garnizon komutanı Üsteğmen Gökhan ÖZDEMİR ve Selçuklular katıldılar. Gaziler derneği Selçuk şube başkanı Selim ERTANA konuşmasında şunları söyledi. “ Bugün gaziler gününü kutluyoruz. TBMM sinin kendisini ölümü pahasına Türklüğe adayan, Mustafa Kemal Paşanın Gazi ve mareşallik rütbesini 19 Eylül 1921 günü oy birliği ile vermeleri Ömrünü muharebe meydanlarında kısaltan büyük önderin yorgunluğunu bir nebze olsun unutturmuş olsa gerek.

Tarih milletlerin hafızasındadır. Bir daha böyle kara günler yaşamamak için T.C devletimizin ne fedakârlıklarla âdete yoktan var edilip kurulduğunu unutmamalıyız yeni nesilimizede bunu öğretmeliyiz. İstiklal savaşı gazilerimiz kalmadı.  Kore, Kıbrıs ve güneydoğu gazilerimiz bu gün buradalar.

Biz gaziler siz gençlerimize de seslenmek istiyoruz. Ataları üç kıtada at koşturmuş bir milletin çocuklarıyız bizler. Geçmişte olduğu gibi her an ve gelecekte de Vatanımız ve bayrağımız için şehit ve gazi olmaya hazırız. Sizlerin de her an hazır olduğunuza inancımız sonsuzdur. İşte bu inançla diyorum ki; bir çok etnik kökenden gelmiş kardeş olmuş,ırkdaş olmuşdindaş olmuş.beraber omuz omuza ,sırt sırta  istiklal savaşında korede, kıbrısta  ve şimdide Güney doguda  savaşmış çelikleşmiş  zincir halkaları gibi  birbirine kenetlenmiş Türk Ulusu, işte sevgili gençler  böylesine birbirine kenetlenmiş  bir milletin çocukları olan bizler sağcı,solcu, suni,alevi, Türk kürt,Doğulu batılı  ayrım yaparak  başta terörö örgütünü maşa olarak  kullanarak Kahraman ordumuzun binlrce vatan evladını katleden bebek katili  terörüst başını devletten devlete kaçıran  Yunanistan,Rusya, elebaşlarını saklayan Avusturya, Silahlarını vermeyen Amerika  Mayınları onlara satan İtalya, gibi bir çok dış güç bizi parçalayıp küçültüp yutmak istiyorlar. Dost görünerek haçlı zihniyetini bu şekilde uyguluyorlar. Demokrasi ve özgürlük kelimelerini kalkan yapıp  dış düşmanlarımıza ve onlarla  iş birliği yapanlara  fırsat vermeyerek, gelecekte vatanımızın  birlik ve beraberliğini  koruma ve kollama  görevini T.C tüm gazileri adına sizlere emanet ediyorum  ve sizlere güveniyorum.

Barış sürecine gelince biz hangi ülke ile savaş yaptık ta neyin pazarlığını yapıyoruz. Bildiğimiz tek şey iki ülke savaşır. Biri yener biri yenilir o zaman masaya oturulur. P K K ve temsilcilerinin hiç istekleri bitmiyor. Kendi Güvenlik güçlerini kurduklarını söylüyorlar. Nevruz larda bebek katili elebaşlarının resimleri ile kendi paçavralarını açıyorlar. Ellerinde bir tane Türk bayrağı yok. Devlet silah bırak diyor bırakan yok. Ülkemize Suriye sınırlarından kaçakçı kılığında girmek istiyorlar.

Sizi vatan hainleri şimdi koyun postuna bürünmüş masum gibi görünmek istiyorlar. Sizler canavarlarsınız. Ülkemizin meclis çalışmaları8nı bile engellemeye başladılar. Açıkça devletimizi meclisimizi tehdit ediyorlar. Tarih koyarak elebaşlarını serbest bıraktırmak istiyorlar. Bunun için tarih verme cesaretini kimden alıyorlar. Orada durun bakalım bir avuç çapulçuyamı kaldı bu vatan. Hele bir yapmaya kalkın bakalım yıllarca sinemize çektik bağrımıza taş bastık. Büyük Türk milletini

 Karşınızda bulursunuz o zaman.

Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz. Biz onun hayattaki canlı temsilcileri olan gaziler onun yokluğu ile kendimizi öksüz hissediyoruz. Gazilik Türk Vatanseverliliğinin Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise destanı yazan kahramanın adıdır.

Eğer biz gazilere bir görev verilirse Laik, Demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK İÇİN ,HUZUR İÇİN,BARIŞ İÇİN, YİNE O GÜNKÜ GİBİ AYNI DUYGULARLA GÖREVE HAZIRIZ.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE “ DİYE BİTİRDİ SÖZLERİNİ

DHA VEYSEL EROL

Bu haber 1273 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım