reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 06 Mayys 2013, 11:07 2847 Görüntüleme

KUŞADASI HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI PİKNİKTE BULUŞTU

reklam
reklam

KUŞADASI HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI 2.Cİ BAHAR PİKNİĞİ DAVUTLAR SEVGİ PLAJINDA YAPILDI.PİKNİĞİE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

          Kuşadası Hacı Bek taş Veli Anadolu Kültür Vakfı 2.ci Bahar pikniği Davutlar sevgi plajında yapıldı. Pikniğe, Kuşadası, Selçuk, Aydın ve ilçelerinden yurt dışından yüzlerce kişi katıldı. Piknik alanı doldu. Derneğin Plav ve döner ikramı yapmasına rağmen onlarca mangal yakılarak pikniğe ayrı bir güzellik geldi.

Saat onikide başlayan piknik öncesi kuş adasından Muzır müzik gurubu halay çalarak pikniğe katılanları oynattı. Daha sonra Bektaşi dedesi Hüsnü KIRANLI konuşma yaptı. “ hoş geldiniz. Bugün burada yan yana, can canayız. İlçemizi yönetenler, partililer, kardeş derneklerimizle bir aradayız. Sevgi plajını niye seçtik. Aleviliğin temeli sevgi ve hoş görüdür. Halkımızla bir araya gelip hasret giderecek baharın tadını çıkaracağız. Bugün bizimle alevisi sun nisi tüm Kuşadası haklıda bir aradalar. Alevilik birliktelik güzellik demektir.

          HACI BEKTAŞ VELİNİN 13.CÜ YÜZYILDA TEMELLERİNİ ATTIĞI BARIŞ VE DOSTLUĞU YAŞATMAK BİZLERİN GÖREVİDİR. İŞTE BUGÜN BURADA BUNUN GÜZELLİĞİNİ YAŞIYORUZ. Ülkemizdeki barışa katlıda bulunalım ama, buradan Alevilerin sitemlerine de kulak verelim. Bizler devlet babadan vicdan ve inanç özgürlüğü istiyoruz. Devlet baba olanak yok diyor. Devlet baba ne zaman bu halis ve kadim Anadolu insanını düşünecek onlarında var olduğunu kabul edecek. Bizlerinde haklarını ne zaman düşünecek.  Ben isterim ki artık baharlara atmasınlar. Her defa dediği gibi yinemi gelecek bahara diyecek. “dedi.

Daha sonra vakıf başkan yardımcısı Seyfi ERGÜL konuşmasında “ 2.ci pikniğimize hoş geldiniz. Bunu her yıl geleneksel yapacak, dostlarımızla canlarımızla  bir gün olsun bir arada olacak dertleşecek söyleşeceğiz.sorunlarımızı derlerimiz sevinçlerimizi paylaşacağız. Herkesin bildiği gibi bizim dertlerimiz sorunlarımız asla bitmez. Devlet bizi ve bizim inancımızı tanımıyor. Bizler eşit yurttaşlık haklarından yararlanmak istiyoruz. Diğer inançlara yapılan yaklaşım ve desteği bizlerde istiyoruz. Cem evlerimizi bitirip inancımızı düzgün yapamıyoruz. Devlet kademelerinde iş bulamıyoruz. Bulsak ta ilerleme şansımız hiç yok. Toplumsal yaşam için ekmeği bolca üretmek önemli, ama halkça paylaşmak daha da önemli. Bir sürü çalış taylar, referandumlar yapıldı, Alevilerin hiçbir isteği önemsenmedi. Yeni anayasa taslaklarına bakıyoruz. alevilerle ilgili bir harf bile yer almıyor. Biz kimsenin ibadetine inancına karşı değiliz. Herkes inancını inandığı yerde yapar.  Ülkemizde her sokakta bir cami olmasına karşın. Hala onbeşbin cami eksik deniyor. Ama sınırlı sayıda cem evleri olmamasına rağmen ondan bahsedilmememsi. sosyal hukuk devletine yakışmıyor. Adillik bunun neresinde.

Tüm bu haksızlıklara rağmen yaşam devam ediyor. Bizler haklarımızdan pes etmiş vaz geçmiş değiliz. Çeşitli yollarla uygar bir şekilde haklarımızı arayacağız.  herkes şunu iıyi bilmelidir ki Alevilik vardır. Alevilik bir haktır. İbadet yerleride cem evleridir. İbadetleri cemdir, semahtır. duzlardır.

Mersiyelerdir.

İşte bu etkinliğin bir amacıda var olduğumuzu göstermek inancımızla biz buradayız demektir. Ayrıca cem evlerimizin eksiklerini tamamlamak için dayanışma oluşturmaktır. İnancımıza sahip çıkmak, eşit yurttaşlık haklarından yaralanmak için tüm dünya halklarının kardeşliği için buradayız. Her şeye rağmen dostlarla eğlenmek için buradayız.  Buradayız. Dünyada savaşlar olmasın barışlar olsun diye buradayız. Ezileni ezeni olmayan hakça bir düzen istemek için buradayız.”dedi.

DHA VEYSEL EROL-LATİF SANSÜR

 

Bu haber 2847 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım