reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 17 Mart 2013, 20:48 1586 Görüntüleme

Kıyı Tasarımında Düğmeye Basıldı

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir kapalı devre çalıştığı kıyı tasarımında ilk ihaleye 26 Martta çıkıyor. Proje kapsamında, Mithatpaşa Parkı önüne 400 metrelik karayolu geçidi yapılarak trafik akışı alta alınacak. Kazanılan alanlar yayalaştırılıp denizle bütünleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100’e yakın mimar ve tasarımcıyı bir araya getirerek çalışmalarına başladığı kıyı tasarım projesinde, uzun süredir kapalı devre devam eden hazırlık çalışmalarının ardından somut adımlar atılmaya başlandı. İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na dek uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin ve Körfez’in yeniden tasarlanmasını hedefleyen kıyı tasarım projesinde ilk ihale için adım atıldı. Buna göre, 26 Mart 2013 tarihinde yapılacak uygulama projesi ihalesi kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda karayolu geçidi yapılarak Mithatpaşa Parkı önündeki trafik akışı alta alınacak. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini de öngörüyor. 400 metre uzunluğunda yapılacak karayolu geçidinin üstünde kazanılan alanda kentliyi denizle buluşturacak uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi  doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. Büyükşehir Belediyesi, düzenlemenin tamamlanmasının ardından, bölgede vapur iskelesi ve semt marinası da planlıyor.

Uygulama projesi, ihalenin sonuçlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından 90 gün içinde tamamlanacak ve yapım için ihalesine çıkılarak projede uygulama aşamasına gelinecek.

 

Türkiye’de bir ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” adıyla yürütülen çalışma, Mavişehir’den İnciraltı’na dek uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin ve Körfez’in yeniden tasarlanmasını hedefliyor.  Çoğu İzmirli olan Türkiye’nin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcılarının oluşturduğu 100’ü aşkın gönüllünün oluşturduğu tasarımlar çerçevesinde Körfez Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak ve Konak-Üçkuyular  olarak 4 bölgeye ayrılıyor. İnciraltı Kent Ormanı’ndan Mavişehir’e kadar 40 km uzunluğundaki hatta dolaşım özgürlüğü ve süreklilik sağlamak ve yolların kıyıyı kesen değil kıyıya kolay ulaşım sağlayan bir hale getirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında İzmirlinin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor.

 

Bu haber 1586 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım