reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TÜRKİYE 17 Mart 2013, 15:16 2736 Görüntüleme

TURİZM YATIRIMLARINA VERİLECEK TEŞVİKLER

reklam
reklam

İşte Teşvik Paketi'nden yararlanacak bölgeler ve verilecek destekler

Yeni Teşvik Paketi kapsamında 'Turizm Bölge Alan ve Merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri Listesi'nde yer alan tüm bölgelerde yapılacak yatırımlar 5'inci bölge desteklerinden kobiler  yararlanabilecek. Teşvikten yararlanacak bölgeler arasında en az teşvikten yararlanan 1 ve 2. bölge illeri de bulunuyor. İşte bölgeler ve verilecek destekler...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yeni Teşvik Paketi, Türkiye'nin dört bir yanındaki toplam 254 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne yeni bir soluk getirecek. Antalya, Aydın ve İzmir başta olmak üzere toplamda 60'a yakın ilde daha önce ilan edilen bu bölgeler paket kapsamında 5'inci bölge desteklerinden yararlanabilecekler.  

DAHA FAZLA TEŞVİK GELECEK

Konuyla ilgili olarak konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan şunları söyledi:

"Teşvik sisteminde eskiden Türkiye dört bölgeye ayrılmıştı. Şimdi bölge sayısı altıya çıkarıldı. Bu da geçmiş tecrübelere göre yatırımcıların daha fazla teşvikten yararlandırılması anlamına geliyor. Turizmcilere de eskiye nazaran daha fazla teşvik sağlanacak. Önceden ilan edilen 254 bölge 5'inci bölge desteklerinden yararlanacak."

İSTANBUL YENİ PAKETLE TEŞVİĞE DOYACAK

1'inci teşvik bölgesi içinde yer almasına karşın İstanbul'da Akaretler, Ataköy, Baltalimanı, Barbaros Evleri, Beşiktaş Atik Paşa Yalısı, Beykoz Hünkar Kasrı, Beyoğlu Tophane Salı Pazarı, Bogaziçi Okullar Bölgesi, Çırağan Sarayı, Galata Kulesi ve Çevresi, İstinye, İstinye Koyu, Park Otel, Sultanahmet Meydanı, Şişli Bomonti, Taşkışla, Tuzla Akfırat Tepeören, Yeşilyurt'a yapılan kültür ve turizm yatırımları beşinci teşvik bölgesine yapılmış sayılacak. 
 
Ayrıca Ankara'da Haymana ve Kızılcahamam'a; Bursa'da Dağyenice, Mustafakemal Paşa ve Uludağ'a; Eskişehir'de Kızılinler, Mihalgazi'ye; İzmir'de Alaçatı, Balçova, Bergama, Çeşme, Dikili, İnciraltı, Özdere, Seferihisar, Selçuk yatırımları da beşinci bölge teşviklerinden yararlanacak.  Antalya, Kocaeli ve Muğla da aynı avantajdan yararlanacaklar.

TURİZM YATIRIMLARINA VERİLECEK TEŞVİKLER

Gümrük Vergisi Muafiyeti
KDV İstisnası
7 yıl süreyle Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ( 6. bölgede ise 10 yıl)
Yatırıma katkı oranı %50 olmak üzere %90 Vergi İndirimi 
Faiz Desteği (sabit yatırım tutarının %5’ini aşmamak  kaydıyla azami 50 Milyon TL)
Yatırım Yeri Tahsisi
Bina inşaat harcamalarına KDV iadesi (500 Milyon TL ve üzeri yatırımlar için)
Gelir Vergisi Stopajı Desteği (Sadece VI ncı Bölgedeki yatırımlar için 10 Yıl)

5'İNCİ BÖLGE DESTEKLERİNDEN YARARLANACAK TURİZM BÖLGELERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKAN'IN YENİ TEŞVİK PAKETİ SUNUMU İÇİN TIKLAYIN

Bu haber 2736 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım