reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 15 Mart 2013, 12:14 1167 Görüntüleme

40 Yıl Sonra

reklam
reklam

Başkan Kocaoğlu, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1973 yılında mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu; EXPO sürecini anlattı. Başkan, 2020’ye kadar kentsel dönüşümün yüzde 35 oranında tamamlanacağını düşündüğünü söyledi.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği’nin (İZİMDER) düzenlediği 8. İzmir İktisat Günleri, kentin önemli isimlerini bir araya getirdi. Fakülte konferans salonunda düzenlenen panele, okul mezunlarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Yaşar Uysal’ın başkanlığını yaptığı oturumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Geleceğin İzmir’i ve EXPO” konulu bir sunum yaptı. Konuşmasına, 1973 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek başlayan Kocaoğlu, İzmir’in EXPO 2020 adaylığını değerlendirdi.

İzmir’i “kendi zenginlikleriyle, kendi gücüyle ve Türkiye’de vergi ödeme konusunda ticari ve sanayi etik değerlere uyumlulukla bir numaralı kent” olarak tanımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı, EXPO adaylığı sürecinde verilen taahhütlerin belirli bir takvimde yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatarak, “EXPO’nun tanıtımdan sonra kente kazandırdığı en büyük fayda yatırımlardır. 2020 sadece bir finaldir; 6 ay ziyaretçiler gelir gider. Önemli olan, açılışa kadar olan yatırımlardır. Çünkü şov biter ama yatırımlar kalır.  Bugünden planlanması ve çalışılması gereken, bu kalanların 2020 şovundan sonra ne olacağıdır. Kullanılmayan yatırım mı olacak, yoksa kente getirisini sürdürecek mi? EXPO amaç değildir. Amaç kentin ve ülkenin kalkınmasıdır; insanların yaşam standardının arttırılmasıdır” diye konuştu.  

 

2020’ye kadar yüzde 35

Panelin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, gençlere öğrencilik yıllarında hayata hazırlanmaları için sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını tavsiye etti.

Bir öğrencinin kentsel döşüm ne zaman hayata geçecek sorusu üzerine Kocaoğlu, “ Köyden kente göçü 30 yıla sığdırmış kentlerde gecekondu oldukça yaygın. İzmir de böyle. Dönüşümü bir süreç alacak ve denge kurularak gerçekleştirilecek. Önemli olan yerinde ve vatandaşları mağdur etmeden yapmak. 2020 EXPO’ya kadar yüzde 35 dönüşümün sağlanacağı görüşündeyim” dedi. 

“Geleceğin İzmir’i ve Sanayi Sektörü” başlığı altında bir sunum yapan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, İzmir’in merkezi hükümete 4 verip 1 aldığını, eşit teşvik sisteminin sağlaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Hüsnü Erkan da “Uygarlığın Mekanik Çağdan Nanotik Çağa Dönüşüm sürecinde Türkiye ve İzmir Ekonomisi” konulu sunum yaptı.

 

Panelin sonunda DEÜİİBF Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erkan Özdemir, Başkan Kocaoğlu’na plaket takdim etti.

Bu haber 1167 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım