reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 09 Aralyk 2012, 20:28 1332 Görüntüleme

Kent Konseyi nde yeni dönem

reklam
reklam

İzmir Kent Konseyi başkanlığını yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel kurulda bayrağı Güman Kızıltan a devretti.

Kent yönetiminde katılımcı demokrasiyi yerleştirmek üzere kurulan ve hizmet veren İzmir Kent Konseyi’nin 6. Genel Kurulu yapıldı. 8 Haziran 2010 tarihinde yapılan genel kurulda Kent Konseyi başkanlığına seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez aday olmadı. Yapılan seçimin ardından İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Güman Kızıltan oldu. Başkanlığa aday olan Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibramihoğlu, daha sonra Kızıltan lehine adaylıktan çekildi. Oybirliği ile seçilen Güman Kızıltan, kendisine güvenen tüm Konsey mensuplarına teşekkürlerini sundu.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kent Konseyi’nin 2010 yılından bu yana çok önemli işler yaptığını belirtti. Başkan Kocaoğlu, Kent Konseyi’nde artık sağlıklı bir sistem kurulması nedeniyle görevi devretme kararı verdiğini söyledi. Kent konseylerinin görevlerini merkezi idareyi ve yerel yönetimleri belli konularda uyarmak, eleştirmek ve çözüm önerileri getirmek şeklinde özetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, önümüzde dönemden itibaren İzmir Kent Konseyi’nin şehrin kalkınmasına yönelik projeler üzerinde durması gerektiğini vurguladı. İzmir’in sanayide, ticarette, tarımda ve turizmde kalkınmayı hedefleyen bir kent olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte Kent Konseyi çalışmalarının bu alanlarda yoğunlaştırılması önerisini getirdi.

 

“Çevre projeleri üretmeliyiz”

Hizmetlerini gerçekleştirirken eleştirilerle doğruyu bulduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:

“Her eleştiriyi değerlendirip, içi dolu olanların hepsini dikkate alıyoruz ve uyguluyoruz. Eğer dikkate almazsak hata girdabında boğulur gideriz. Bugün dünyada sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir çevre adına dünya kentlerinin ve yerel yönetimlerin uğraşması gereken en önemli konu çevreye doğaya toprağa sahip çıkmaktır. Bu konuda proje üretmemiz lazım. Göreve geldiğimizden bu yana en çok çevreye yatırım yaptık. Turizm de, hizmet sektörü de, sağlık sektörü de, EXPO 2020 hedefi de hepsi geliyor çevrede düğümleniyor. Çevre konusunda nitelikli tarım, organik tarım konusunda ne yapıyorsunuz? Arıtmaları yaptınız mı, suyunuz temiz mi? Bugün dünyanın en büyük şirketleri, kendilerine iki büyüme alanı buldular. Biri evsel atıkların çöp değil, bir ekonomik kaynak olduğu ve ekonomiye kazandırılması alanıdır. İkincisi ise yine çevre ile ilgili, baca filtrasyonlarını, kimyasal ve tıbbi atıkların zararsız hale getirilmesi, insana, havaya, suya zarar vermeyecek çalışmaların yapılmasıdır.”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün kentlerin çevre konusunda yaptıkları yatırımlar ve başarılı projelerle dünya çapında öne çıktığını belirterek, “Yüzülebilir Körfez” hedefiyle başlattıkları projenin bu anlamda büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

“Menfaat kararı vermedim”

Katı atık bertaraf tesisinin kurulacağı yere ilişkin tartışmalara da değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin konumu nedeniyle seçeneklerin çok fazla olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Çözümün ne olacağı konusunda kimse samimi olarak yaklaşmıyor. Çöp bizim kucağımızda.

Sayın Bakanımız Binali Yıldırım mevcut yerin devamı konusunda görüş beyan etmiş. Sanıyorum Sayın Bakan’a bu konuda eksik bilgilerle öneride bulunulmuş. Biz yer arayışlarımızı sürdürüyoruz. Diğer kurumlardan da görüş aldıktan sonra nerede olacağına karar vereceğiz. Yatağan Termik Santrali gibi bir santral kurulursa, herkes termik santrallere karşı çıkmakta haklıdır. Vahşi depolama yapılacaksa, vatandaş karşı çıkmakta haklıdır. Ama biz tamamen kapalı sistem bir teknoloji ile bu işi halletmeyi, atıkları enerji dönüşümünde kullanmayı planlıyoruz. 9 senedir çeşitli kararlar veriyorum. Bugüne kadar hiç menfaat kararı vermedim. Vermeyeceğim de. Hep önce insana, doğaya, çevreye yönelik kararlar verdim. 9 senelik bilinirliğimle çöp konusunda da kimseye en ufak bir zarar vermeyeceğimi buradan İzmir kamuoyuna belirtmek istiyorum.”

 

“Bilim zarar verecek derse önce ben karşı çıkarım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyanın en önemli geri dönüşüm projelerinden birine daha TCDD ile birlikte imza atmayı planladıklarını belirterek, bu projenin körfezde canlılığın gelişmesi ve İzmir’in deniz kenti olma özelliğini sürdürmesi açısından zorunlu olduğunu dile getirdi. Bu konuda bazı çevre derneklerinin iddia ettiği gibi çalışma alanının sulak alanların dışında bulunduğunu yineleyen Başkan Kocaoğlu, “Yaptığımız proje kuşlara zarar verecek diye bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Kuş Cenneti’ne, Homa Dalyanı’na tarihinde görülmeyen yatırımlar yaptık. Yapay flamingo adası yaptık. Bunu yapan adam, kuşlar buradan gitsin ister mi? Biz doğaya nasıl baktığımızı biliyoruz. Bu arkadaşların konuya bilimsel olarak bakmalarını, eğer bilim ‘evet kuşlara zarar verecek’ derse buna önce bizim karşı çıkacağımızı bilmelerini istiyorum. Bu projeye tüm kamuoyunun destek vermesini diliyorum. Bunun mutlaka başarılması gerekiyor. Bu kuşlara, çevreye zarar vermeyecek projedir” diye konuştu.

İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ise yaptığı konuşmada, kent konseylerine kent vizyonunun gelişmesi ve sürdürülebilir kalkınma için yönetenleri etkilemek ve onları yönlendirmek adına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Genel Kurul’da başkanlık görevini devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na başarılı hizmetleri nedeniyle plaket verildi.

Bu haber 1332 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım